Rôzne

Opaľovanie môže byť zážitok: Päť miest v Žiline a okolí, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Žilinčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie môže byť zážitok: Päť miest v Žiline a okolí, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori či športmi… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Žiline alebo v jej blízkom okolí.

Mestská krytá plaváreň

Samozrejme len v prípade vonkajších bazénov. Je to bezpochyby jedno z naj miest v meste, kde môžete počas letných dní zájsť si skrášliť vašu pokožku. Na lehátku, či len tak v bazéne, stačí si vybrať. Okrem čľapkania sa vo vode či zábave na nejakej z atrakcií, je obľúbenou činnosťou Žilinčanov na kúpalisku práve slnenie sa.

Vodné dielo Žilina

Dôvodov, prečo prísť chytať bronz na vodné dielo je viacero. Prvou je určite jeho dostupnosť a blízkosť. Opáliť sa však môžete aj počas jazdy na bicykli, čo vám umožnia tamojšie cyklostrasy. Alebo pri in-line korčuľovaní, volejbale alebo futbale. Prípadne pri šantení v skateparku, či pri novinke tohto leta – lietaní nad vodou.

Budatínsky park

Opaľovať sa môžete aj v Budatínskom parku, ktorý okrem dostatku miesta na chytanie bronzu ponúka aj tienisté miesta. Keď vás už slnenie omrzí, množstvo stromov poslúži ako prirodzený úkryt pred slnečnými lúčmi. V parku si stačí vybrať svoje miestečko a ľahnúť si na deku s knihou v ruke, či len tak, so slúchatkami v ušiach. Tí odvážnejší si tu poleňošia iba v plavkách. Ak radšej holdujete aktívnejšiemu tráveniu voľného času, môžete si pod slnkom s priateľmi zahádzať napríklad frisbee či zahrať futbal.

Kemping Slnečné skaly

Kemping sa nachádza v Rajeckej doline, v chránenej prírodnej rezervácie, tri kilometre od kúpeľného mesta Rajecké Teplice, na hlavnom cestnom ťahu Žilina – Rajec, medzi obcami Porúbka a Rajecké Teplice – Poluvsie. Slnka chtiví návštevníci si môžu vybrať, či sa zložia na lúke priamo v areály kempu, alebo sa (tí zdatnejší) opália pri lezení po neďalekých nádherných Slnečných skalách.

Kúpaliská v regióne

V okolí Žiliny je hneď niekoľko kúpalísk, kam sa dá zájsť zaplávať si a zároveň sa trochu opáliť. Termálne kúpalisko Laura Rajecké Teplice, termálne kúpalisko Veronika Rajec, či kúpalisko v Bytči. Komu nevadí dlhšie cestovanie, môže navštíviť napríklad aj aquapark Turčianske Teplice, alebo kúpalisko v Martine.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM