Barbara Dallosová Rôzne Správy

Netypické svadobné FOTO: Katka a Ľubo si v Žiline povedali svoje áno v rúškach

Takmer prázdna obradná sieň a snúbenci so zahalenými tvárami. Tento párik v Žiline obmedzenia pre šíriaci sa vírus od sobáša neodradili.

Ilustračný obrázok k článku Netypické svadobné FOTO: Katka a Ľubo si v Žiline povedali svoje áno v rúškach
3
Galéria
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Deň D je udalosť, ktorú niektoré páry plánujú i dlhé mesiace. Na ich nešťastie, opatrenia platiace pre šíriaci sa koronavírus sa dotkli aj sobášov. Mnoho párov termin svadby prekladá, niektorí sa ale rozhodli povedať si svoje áno aj v komplikovanejších podmienkach.

Marcový sobotný dátum (21.3) si v Žiline pôvodne vybralo sedem párov snúbencov, civilné sobáše sa nakoniec konali len dva.

,,Mladomanželia Katka a Ľubo vedia, že láska je najlepšou prevenciou voči všetkým chorobám. Svoj vzťah spečatili bozkom v rúškach," uvádza mesto Žilina a pripája netypické svadobné zábery prázdnej sály a snúbencov so zahalenými tvárami.

Ako potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík, viacero snúbencov v týchto týždňoch nahlásené sobáše odvoláva. ,,Na túto sobotu nemáme hlásený žiadny sobáš. Na tú ďalšiu, teda 4.4., sme mali nahlásené tri, jeden z nich sa medzičasom zrušil, budú teda zrejme len dva," vysvetľuje Miškovčík.

Páry môžu odrádzať práve ombedzenia. Napríklad maximálny počet ľudí v obradnej miestnosti, pre ktorý nemôžu mať v dôležitej životnej chvíli pri sebe všetkých svojich blízkych. Podľa Miškovčíka môže byť na obrade celkom desať osôb, a to vrátane oddávajúceho či matrikárky. Sobáše tiež prebiehajú bez sprievodných prvkov ako hudobného doprovodu, recitátora a pod.

,,Mesto má v kompetencii len obrad, čo sa týka následnej svadobnej hostiny, to už je v réžii mladomanželov. Tí by však mali dodržiavať všetky aktuálne platiace nariadenia," dodáva Miškovčík.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM