Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Najmladší zvolený poslanec v Rajci Lumír Kardoš (27): Z výsledku som bol zaskočený

V rámci zastupiteľského zboru v Rajci je Lumír Kardoš najmladším novozvoleným poslancom. V takýto volebný výsledok vraj ani nedúfal.

Ilustračný obrázok k článku Najmladší zvolený poslanec v Rajci Lumír Kardoš (27): Z výsledku som bol zaskočený
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: Dnes24.sk

Rajeckí voliči si na volebné obdobie 2018 – 2022 zvolili do zastupiteľského zboru trinásť poslancov. Deviati z nich majú skúsenosti z predchádzajúcich volebných období a štyria z nich budú súčasťou Mestského zastupiteľstva v Rajci po prvýkrát.

O svoje mandáty sa viac neuchádzali poslankyňa Katarína Polačková a poslanci Gabriel Špánik, Bohdan Jonek a Stanislav Albert. Vo volebnom období 2014 – 2018 sa poslanec Albert vzdal mandátu a poslanecký mandát vykonávala Jana Koledová Žideková, ktorá kandidovala vo volebnom obvode č. 4 aj počas uplynulých komunálnych volieb, avšak neúspešne.

Do mestského zastupiteľského zboru boli po prvýkrát zvolení títo poslanci – Ján Kavec a Ján Mihalec vo volebnom obvode č. 3 a Marta Repková s Lumírom Kardošom do volebného obvodu č. 4.

Najmladší poslanec, ktorý bol zvolený do Mestského zastupiteľstva v Rajci, Lumír Kardoš (27), zostal po svojom zvolení milo prekvapený.

„Bol som z výsledkov maximálne zaskočený, a to hlavne preto, že som kandidoval v obvode, kde nemám trvalý pobyt. Veril som v úspech, ale zároveň som mal rešpekt. Bude za tým zrejme veľa známych a priateľov, ktorí ma podporili, ale aj vynaložené úsilie počas kampane,“ uviedol Kardoš. S myšlienkou kandidovať do mestského zastupiteľstva sa pohrával dlhšiu dobu, no rozhodnutie padlo až v auguste tohto roku.

„Chcel by som veľmi poďakovať voličom za prejavenú priazeň. Budeme sa snažiť začať od začiatku a po štyroch rokoch zanechať po sebe také výsledky, aby sme sa mohli pozrieť nielen do zrkadla, ale aj do očí naším voličom. Všetci by sme chceli ukázať ľuďom, že Rajec sa pohne dopredu,“ odkázal Rajčanom Lumír Kardoš.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM