Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Milan Lipka novým primátorom v Rajci: Čo odkazuje odchádzajúcemu Rybárikovi?

Milan Lipka nahradí súčasného primátora Jána Rybárika. Do akej miery Lipku prekvapili výsledky volieb a čo odkazuje odchádzajúcemu primátorovi?

Ilustračný obrázok k článku Milan Lipka novým primátorom v Rajci: Čo odkazuje odchádzajúcemu Rybárikovi?
Zdroj: Milan Lipka

Po šiestich volebných obdobiach odchádza z rajeckého primátorského kresla Ján Rybárik. Nahradí ho novozvolený primátor Milan Lipka, ktorý momentálne pracuje na Mestskom úrade v Žiline ako vedúci odboru projektov EÚ. Kedy nastúpi na rajeckú radnicu, zatiaľ netuší. Vo svojom programe sa snaží ponúknuť nielen nový vietor, ale aj kontinuitu a transparentnosť. Ako reagoval na volebné víťazstvo?

„Tá polročná práca nemohla výjsť len tak nazmar. Čakal som, že nejakým spôsobom sa to musí vrátiť. Už pred štyrmi rokmi som sa začal pohrávať s myšlienkou, že budem kandidovať. Takže stratégiu a program som pripravoval vopred. Vnímal som počas kampane aj útoky na svoju osobu, ale nebolo to nič tragické. Odignoroval som to,“ skonštatoval Milan Lipka.

Za uplynulých dvadsaťštyri rokov sa podľa Lipku v Rajci urobilo veľa vecí. „Na druhej strane dvadsať štyri rokov je dosť dlhá doba na to, aby sa niečo urobilo a aby po tej práci zostala nejaká stopa. Fungujú základné služby ako údržba zelene, mesto je pokosené, živé ploty udržiavané. Toto je v Rajci nastavené dobre. Ale dvadsaťštyri rokov je už veľa vo všeobecnosti, nielen pre tohto primátora. Ďakujem mu za všetko dobré, čo pre Rajec spravil a prajem všetko dobré do budúcnosti,“ doplnil novozvolený primátor.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM