Soňa Vanovčanová Správy Komunálne voľby

Čo čaká nového primátora Rajca? Milan Lipka (36) urobí najskôr tieto kroky

Do primátorského kresla v susednom Rajci zasadne po jasnom volebnom boji Milan Lipka (NEKA). Tieto kroky chce urobiť čo najskôr...

Ilustračný obrázok k článku Čo čaká nového primátora Rajca? Milan Lipka (36) urobí najskôr tieto kroky
Zdroj: Milan Lipka

Komunálne voľby v Žilinskom okrese skončili dvoma zmenami na primátorských postoch. Podľa oficiálnych výsledkov nastala zmena nielen v Žiline, ale aj v Rajci. Po šiestich volebných obdobiach vystrieda na primátorskej stoličke Rajca dosluhujúceho Jána Rybárika (NEKA) novozvolený Milan Lipka (NEKA), ktorý zvíťazil v sobotňajších voľbách počtom 1 327 hlasov. Volebná účasť v Rajci dosiahla úroveň 60,29 percenta.

„Veľmi pekne ďakujem Rajčanom za podporu v týchto komunálnych voľbách. Nielen tým, ktorí mi dali svoj hlas, ale všetkým, ktorí prišli voliť. Bola to veľmi dlhá kampaň, veľa ľudí mi pomohlo už len vyjadrením svojho názoru, kritiky. Práve vďaka tomu vznikol program, ktorý sa trafil do potrieb ľudí,“ uviedol Lipka. Počas kampane mu podľa vlastných slov výrazne pomohli športové kluby, či už organizačne, ale aj materiálne. Vyzdvihuje tiež súdržnosť a pomoc rodiny, priateľov, trpezlivosť manželky a svojich dcér. „Bez nich všetkých by som určite nevyhral,“ skonštatoval novozvolený rajecký primátor.

Lipka plánuje pred nástupom na úrad absolvovať niekoľko stretnutí s dosluhujúcim primátorom. Prvé z nich sa má uskutočniť už v pondelok 19. novembra. „Sám má záujem uviesť ma do obrazu ešte pred svojím odchodom,“ podotkol nový primátor. Za veľmi korektné zároveň považuje slová dosluhujúceho Rybárika, podľa ktorých už nechce podpisovať žiadne zásadné dokumenty bez vedomia novozvoleného primátora.
„Potrebujeme tiež naplánovať termín a program ustanovujúceho zastupiteľstva. Dovtedy chcem absolvovať stretnutie s každým z novozvolených poslancov. Podobne ako Peter Fiabáne v Žiline chcem, aby zastupiteľstvo fungovalo a spolupracovalo,“ povedal Lipka. Ako ďalej doplnil, Rajec sa potrebuje posunúť vpred, a preto ponúka a zároveň očakáva korektné vzťahy.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM