Michal Demjanovič Rôzne

Miro (23) zo žilinského kina poriadne zabil: Vtipná príhoda, z ktorej padnete smiechom :)

Miro pracuje v žilinskom kine už niekoľko rokov. V rozhovore prezradil vtipné situácie z práce, ale aj to aké filmy bodujú u Žilinčanov a nielen to...

Ilustračný obrázok k článku Miro (23) zo žilinského kina poriadne zabil: Vtipná príhoda, z ktorej padnete smiechom :)
Zdroj: Dnes24.sk

Miroslav (23) pochádza z východu, no už štvrtý rok študuje a teda aj býva v Žiline. Medzi jeho záľubu patrí aj sledovanie filmov a tak sa nemôžme čudovať, že ako spôsob privyrobenia si popri škole, si vybral prácu v miestnom kine.

Čo je náplňou tvojej práce?

To záleží od toho na akej pozícii pracujem. Na výber máme z troch pozícii: pokladník, bufetár a uvádzač. Najradšej pracujem ako uvádzač. Na tejto pozícii okrem toho, že kontrolujem, ukazujem a vítam ľudí tiež upratujem a teda pripravujem premietacie miestnosti na príchod ľudí.

Ktorý žáner filmov priťahuje do kina Žilinčanov najviac ?

Myslím si, že tak ako všade inde na Slovensku. Aj keď všade zohrávajú rolu rôzne faktory ako vek populácie a pod. No môžem povedať, že Žilinčania majú záľubu v animovaných filmoch a marvelovkach.

Spomínal si, že súčasťou tvojej práce je aj upratať a teda pripraviť premietaciu sálu na ďalší film. Sú Žilinčania neporiadni ?

Opäť si myslím, že je to podobne ako všade. Zo začiatku som bol dosť kritický, až kým sa mne samému nestalo, že som bol v kine na film a odchádzal som s menším neporiadkom, ktorý po mne ostal po popcorne. Ale samozrejme sú situácie, kedy človek nechápe, ako môže niekto po sebe nechať „tony“ odpadu.

V kine pracuješ dlhší čas. Vieš odhadnúť už z diaľky pri pohľade na ľudí, ktorí prichádzajú do kina na ktorý film idú ?

Áno, je to vtipné, ale človek vie podľa výzoru a veku, takmer presne určiť na aký film sa človek chystá. Napr. tínedžeri chodia skôr na horory a komédie. Dokonca aj keď predávam lístky, tak častokrát viem povedať dopredu o ktorý film má daný človek záujem.

Máš skúsenosť s tým, že si z nejakého dôvodu nepustil ľudí na film ?

Raz sa mi stalo na premiére Fifty shades of grey, že som nepustil 13-ročné dievčatá kvôli ich veku. Tiež keď vidím, že je osoba pod vplyvom alkoholu, tak jej pekne vysvetlím kde je východ.

Vieš povedať nejakú vtipnú príhodu, ktorá sa ti stala ?

Keď pracujete v kine, tak skoro každý deň tam nastane nejaká vtipná situácia. Raz sa mi stalo, že ku mne pristúpil pár v strednom veku a ja som sa ich opýtal „Hobbit?“ načo pán vtipne zareagoval „Nie, to je moja žena“.

Ktoré je tvoje najobľúbenejšie miesto v Žiline ?

Určite ním je Mariánske námestie, vždy keď tam sedím v obklopení tej architektúri nemám chuť odtiaľ odisť.

Čítajte tiež:

Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Prvé augustové dni plné zábavy: Prehľad šitý pre Žilinčanov!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM