Michal Demjanovič Kultúra

Prvé augustové dni plné zábavy: Prehľad šitý pre Žilinčanov!

Prvý augustový týždeň nemusíte oddychovať iba doma, ale aj v spoločnosti. V Žiline sa bude konať opäť niekoľko zaujímavých akcií. Nenechajte si ich ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Prvé augustové dni plné zábavy: Prehľad šitý pre Žilinčanov!
Zdroj: TASR

Divočina – mesto – dom – záhrada – hniezdo

1. – 5. 8. 2016, Stanica Žilina zariečie

týždeň zameraný na skúmanie mestskej aj prímestskej divočiny, objavovanie všade núkajúcich sa materiálov a hľadanie prirodzených východísk pre architektúru. Pobyt v kolektíve detí, rodičov a priateľov Stanice – dni plné vychádzok a voľných hier na našom dvore a v záhrade, stavanie „tajných” domčekov, ale aj naháňačky, futbal a spoločné varenie.

SLOVANIA NA HORNOM POVAŽÍ

01.08.2016, areál Budatínskeho hradu

V priestore Žilinskej kotliny môžeme osídlenie prvými Slovanmi dokumentovať už na rozhraní 5. – 6. storočia. Slovania prišli do tejto oblasti pravdepodobne od severu, cez karpatské priesmyky, z územia dnešného Poľska. Na výstave sú prezentované archeologické nálezy zo sídlisk, pohrebísk a iné druhy nálezov, ktoré dokumentujú pracovné aktivity a bežný život vtedajšej včasnostredovekej spoločnosti.

UMENIE NA HRADE XXXIX – VYZNANIE & MARIKA

1.8. – 5.8. 2016, Hrad Strečno

Autorská výstava troch umelcov – Miroslav Pallo, Zuzany Pallová – Nemčeková a Mária Nemčeková – Chmeliarová.

Letné kino – Mad Max: Zbesilá cesta

2. 8. 2016, 20:30, Stanica Žilina zariečie

Režisér George Miller sa stal vďaka svojej sérii Šialený Max zakladateľom postapokalyptického žánru. Najnovšie pokračovanie legendárnej série je hyperštýlová non-stop akčná jazda s úžasným stupňovaním, ktoré končí až v poslednej minúte. Klasik George Miller si trendy súčasných blockbusterov, čiže nadradenosť audiovizuálneho zážitku pred dejovou schémou, adoptoval do osobitej vízie postapokalyptického sveta, ktorú osadil množstvom nápaditých detailov.

Návšteva: Clemens Wilhelm

03.08.2016, Stanica Žilina – Záriečie

Berlínsky umelec Clemens Wilhelm je synom nemeckého historika Strednej Európy, nie je preto prekvapujúce, že vo svojej tvorbe pracuje s minulosťou a snaží sa o interpretáciu aktuálnych udalostí na pozadí obrazov z histórie. Pomocou rozprávania nám pripomína neúprosnú priamočiarosť rozdelenia na my a oni a ukazuje, aké jednoduché, zvodné, ale aj skazonosné je takéto rozdelenie.

DH Senioranka

3. 8. 2016, o 16.30, Sad SNP, Altánok

Súbor za svoju krátku dobu trvania s úspechom vystupoval na festivale Trstenská krídlovka. Môže sa pochváliť aj vystúpením na festivale v poľskej Jablonke a koncertom v neďalekých kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach.

Severnou Indiou s Tomášom Valčekom a Katkou Gréčovou

4.8. 2016, o 20:30, Stanica Žilina – Záriečie

Zážitky a fotografie (hlavne) z indických hôr alebo čo sa dá stihnúť počas troch týždňov dovolenky. Nádherný Ladakh ležiaci pod vrcholmi západných Himalájí v štáte Jammu a Kašmír. Unikátna príroda, usmiati ľudia, budhistické kláštory na vysokých skalných bralách. Ale aj výšková choroba, snežná búrka a strašidelná cesta cez 5 000 m vysoké horské priechody. Veselé hippies komunity, kúpanie v posvätných horúcich prameňoch, pobyt v podhorskej dedine, kde istá rastlinka rastie ako burina.

Pohár Slovanov

5.8. 2016, o 14:00, Námestie A. Hlinku, Žilina

Po roku sa opäť v Žiline, na Hlinkovom námestí, stretnú najsilnejší muži Slovanských zemí! Jedinečná a jediná akcia svojho druhu na svete organizovaná Slovenskou asociáciou silných mužov, Pohár Slovanov, bude toho roku 5. augusta od 14-tej hodiny.

Čítajte tiež:

V auguste majú Žilinčania o zábavu postarané. TOP 10 akcií druhej polovice prázdnin

Žilinský týždeň v kocke: TOP 5 najčítanejších článkov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM