Soňa Vanovčanová Kultúra

Zimný víkend pre všetkých: Nájdite si v Žiline to svoje!

Po pracovnom týždni zasúžený oddych. A to nielen doma. Napriek tomu, že je zima, naše mesto ponúka veľa možností víkendovej zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Zimný víkend pre všetkých: Nájdite si v Žiline to svoje!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Divadelné predstavenie

Piatok, 25. januára, o 19:00 hod., Mestské divadlo

Triky, fet, makači
Gangsterská komédia o peniazoch, diere v stene a svojráznych chlapíkoch s nevyberaným slovníkom a dosť nevyrovnaným čchi. Partia zlodejov sa rozhodne dokončiť jednu starú fušku. Pre drsných mužov so skúsenosťami by to nemal byť problém. Odpratať mŕtvolu, zohnať zbíjačku, vybaviť pár telefonátov a zbaliť Pamelu však nebude také ľahké.

Inscenácia je vhodná pre divákov starších ako 18 rokov.
Inscenácia obsahuje expresívne výrazy.
Dĺžka predstavenia: 85 minút bez prestávky.

Enjoy Friday v *enjoyclub-e 2019

Piatok, 25. januára, o 22:15, *enjoyclub, Mariánske námestie

V piatok 25. januára sa vidíme na hlavnom stage v piatkovej atmosfére spolu svami, s Bidlo a.k.a. Aqua a V.Y.C

Netradičný klub, ktorý miluje inšpiratívne koncepty eventov zamerané na všetky zmysly a kvalitnú hudbu. Šialené párty ťa dostanú do tanečného tranzu. Vstup od 18+

Súčasťou klubu sú dva stage. Hlavný a Alternaíva stage, ktorý ti otvorí obzory a ukáže ti, čo je to different kind of music. Rádio_fm, ABSOLUT Vodka partnership. Počas párty môžeš načerpať sily v novootvorenej chill out zóne, ktoré je oázou pre oddych a rozhovor pri drinku.

Bábky v podkroví

Sobota, 26. januára, o 10:00 hod., Rosenfeldov palác

Sobota s rozprávkou
Hravé čítanie súčasnej literatúry pre deti hercami Bábkového divadla Žilina. Rosenfeldov palác a Bábkové divadlo Žilina pripravili pre najmenších divákov rozprávkové dopoludnie s názvom „Sobota s rozprávkou“.

Čítanie je určené pre deti od 3 rokov. Koná sa v priestoroch podkrovia Rosenfeldovho paláca v kulisách stálej expozície “Bábky v podkroví”. Začiatok podujatia je o 10.00 hod a predpokladaný koniec o 11.00 hod.

Kapacita max.15 účastníkov. Info a prihlasovanie: simona.domanicka@rosenfeldovpalac.sk

Divadelné predstavenie

Sobota, 26. januára, o 19:00 hod., Mestské divadlo Žilina

Sexuálna perverzita v Chicagu
Kontroverzná, provokatívna a štipľavo-vtipná čierna komédia o tom, ako sa navzájom duševne a telesne mrzačíme. Šteklivá inscenácia hry Sexuálna perverzita v Chicagu v réžii Jána Štrbáka rozpráva o kvartete hrdinov, ktorí sa zábavou, sebavedomým jazykom a snahou vybočiť z normy bráni pred zlyhaním v láske. Rafinovane a najradšej bez záväzkov sa snažia ovládať svoju žiadostivosť a túžby. Akékoľvek hlbšie vzťahy sú už vopred odsúdené na zánik. Ich sexuálne úlety a energia výrečnosti len maskujú osamelosť a neschopnosť naozajstných citov. Zvodca Bernie a jeho nesmelý kolega Danny si nenechajú ujsť jedinú príležitosť na to, ako zbaliť nejakú babu. A aj keď sa zdá, že sa staneme svedkami budovania nejakého vzťahu, vlastným pričinením hrdinov nakoniec nemá šancu na prežite.

Rocková Fujara reštart!

Sobota, 27. januára, o 19.00 hod., Music Club 12 opíc

Po dlhšej dobe sme sa rozhodli obnoviť akciu ktorá v Žiline fungovala v 90-tych rokoch. Na Rockovej Fujare štartovali také kapelky ako Arzén alebo Hoten Toten a samozrejme aj kopec mladších kapiel. Je to fajná nostalgia, ale prečo v tom nepokračovať a nedať priestor aj druhým a hlavne novým kapelám. Samozrejme, nechceme ostať pri jednej, ale v nejakých časových horizontoch by sme pokračovali v koncertoch. Na začiatok je dobré rozbehnúť akciu so zvučnejšími menami žilinskej scény, kapelky ktoré sú stále aktívne.

Vystúpia:

  • KLAN – rock
  • SABOT.AGE – alternative/co­re/metal
  • SEKTOR 20.0

Divadelné predstavenie

Nedeľa, 27. januára, o 19.00 hod., Mestské divadlo Žilina

Klamstvo
Milosrdná lož a nemilosrdná pravda. Dva mantinely, medzi ktorými sa odohráva táto divadelná komédia, a v podstate, aj celý náš život. Manželia Alice a Paul čakajú na večeru svojich dlhoročných známych, manželov Laurence a Michel. Alica je však nesvoja, pretože krátko pred tým zazrela v meste Michela, ako sa bozkával s cudzou ženou, čo ju stavia do morálnej dilemy: urobí svojej priateľke väčšiu službu ak jej to povie, alebo práve naopak, ak jej to zamlčí? Paul sa snaží zľahčiť jej dilemu, pritom sa stavia na stranu nevinného klamstva. Laurence a Michel po večeri odchádzajú, dilema však ostáva a Alica jej má plnú hlavu. Dotlačí Paula k priznaniu ohľadom ich vlastného vzťahu. Podarí sa im nakoniec ohraničiť kde začína lož a kde končí pravda?

Preklad: Maya Rothenbuhler Korcová a Ľubica Rusnáková
Réžia: Eduard Kudláč
Scéna a kostýmy: Eva Ráczová Kudláčová
Účinkujú: Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Gabriela Škrabáková, Peter Šimun

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Ľubo zo Spišskej svoj voľný čs investoval do takejto zbierky. Veď pozrite…

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM