Správy

Žilinská plaváreň hlási pokles návštevnosti v porovnaní s minulým rokom: Čo je za tým?

Vonkajšie priestory mestskej plavárne sú otvorené od polovice júna. Oproti minulému roku ale ide o pokles návštevnosti, ktorá sa pohybuje na úrovni 42%.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská plaváreň hlási pokles návštevnosti v porovnaní s minulým rokom: Čo je za tým?
Zdroj: TASR

Mestskú krytú plaváreň Žilina navštívilo v júni a júli v porovnaní s minulým rokom menej ľudí. Dôvodom je podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu nepriaznivé počasie.

V júli 2015 podľa neho predala mestská krytá plaváreň 31.067 vstupeniek a 396 bodových vstupeniek a permanentiek, v júli tohto roka 17.994 vstupeniek a 378 bodových vstupeniek a permanentiek. „Oproti minulému roku je evidentný pokles návštevnosti z dôvodu nepriaznivého počasia. Prejavilo sa to už aj v júni 2016,“ uviedol hovorca mesta Žilina.

Plaváreň otvorila vonkajšie priestory pre širokú verejnosť v polovici júna tohto roku. „Návštevníci môžu využívať vonkajšie bazény – plavecký, detský a bazén pre neplavcov s toboganom. Okrem toho majú možnosť zaplávať si v krytom bazéne a využiť masérske služby či služby reštaurácie,“ doplnil Čorba.

Zaujímavosťou mestskej krytej plavárne je, že mala prvý krytý 50-metrový olympijský bazén v Československej republike. „Prví návštevníci si mohli zaplávať už 15. júla 1963. V rokoch 1991 až 1996 sa uskutočnila kompletná rekonštrukcia plavárne,“ dodal hovorca.

Čítajte tiež:

FOTO: Mladý žilinský fotograf Matej (20): Najradšej fotím to z čoho vyžaruje život

Miro (23) zo žilinského kina poriadne zabil: Vtipná príhoda, z ktorej padnete smiechom :)

FOTO: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM