Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Začiatok vykurovacej sezóny: Žilinčania otvárajte radiátory

Letné teploty vystriedalo sychravé jesenné počasie, s čím je spojený aj začiatok vykurovania. Ako je to v Žiline?

Ilustračný obrázok k článku Začiatok vykurovacej sezóny: Žilinčania otvárajte radiátory
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Onedlho štartuje druhý jesenný mesiac a svedčiť o tom začína i počasie. Žilinčania sa prebúdzajú do čoraz chladnejších rán.

Vykurovacia sezóna sa oficiálne začína 1. septembra a končí 31. mája. V zmysle zákona sa byty začínajú vykurovať, ak priemerná vonkajšia teplota klesne pod 13 °C dva po sebe nasledujúce dni a v najbližších dňoch nie je predpoklad, že by došlo k otepleniu.

Dodávateľom tepla v našom meste je Žilinská teplárenská. Počasie teplári sledujú a keďže teplota už klesla pod trinásť stupňov, vykurovacia sezóna už bola prakticky zahájená.

„Naša spoločnosť dodáva teplo obyvateľom mesta Žilina prostredníctvom bytových družstiev, ktoré spravujú takmer 22 000 bytov. Vykurovanie pre bytový sektor sme spustili od 24. septembra 2018,“ uviedla hovorkyňa Žilinskej teplárenskej Alexandra Hrnková.

„Odberatelia, ktorí sú napojení priamo na našu spoločnosť si svoj odber regulujú sami, dodávka tepla je zabezpečovaná nepretržite celoročne a záleží len na nich, kedy teplo spustia. Obyvatelia bytov, ktoré sú vykurované prostredníctvom bytových družstiev, musia svoje požiadavky smerovať na svojho správcu,“ doplnila Hrnková.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM