Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Začali výkopové práce na cyklochodníku pri Lesoparku: Poznáme termín dokončenia

Aktuálne prebiehajú pri lesoparku medzi Solinkami a Vlčincami výkopové práce súvisiace s výstavbou cyklochodníka, ktorý má byť spojnicou medzi dvoma sídliskami.

Ilustračný obrázok k článku Začali výkopové práce na cyklochodníku pri Lesoparku: Poznáme termín dokončenia
Zdroj: TASR

Aktuálne prebiehajú pri lesoparku práce súvisiace s výstavbou chodníka. Táto stavba – cyklochodník Vlčince je súčasťou prepojenia sídliska Solinky so sídliskom Vlčince. Stavba by mala byť ukončená ešte v zime. Informoval o tom žilinský viceprimátor Patrik Groma na tlačovej konferencii Mesta Žilina.

Trasa nielen pre cyklistov

Chodník sa skladá z dvoch objektov, z komunikácie pre cyklistov a chodníka pre peších. Stavba je podľa Gromu financovaná z dvoch zdrojov, chodník pre peších financuje mesto, a to vo výške 58.792,46 eur, cyklochodník finančne pokrývajú fondy EÚ vo výške 93.889,774 eur. Celková cena diela je 235.486,85 eur. Dodávateľ začal na výstavbe pracovať 6. septembra.

„Plánované ukončenie podľa zmluvy o dielo je 5. januára 2019,“ uviedol Groma.

Ako bude chodník vyzerať?

Navrhovaný chodník pre peších plynulo nadväzuje na jestvujúci chodník a začína pri hlavnom vchode do Lesoparku Chrasť. Ukončený je v mieste napojenia na jestvujúci chodník pred VÚD Žilina. Chodník je navrhnutý s krytom z betónovej zámkovej dlažby a zo strany od Žilinskej univerzity lemovaný betónovým parkovým obrubníkom. Chodník bude široký 2,25 metra.

Komunikácia pre cyklisto v prevažnej miere kopíruje jestvujúcu komunikáciu – Ulicu Veľký Diel a jeho šírka bude rovnaká ako pešej časti.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM