Zuzana Gadušová Správy

V žilinských uliciach pribudli ďalšie kamery: Kde v meste ich nájdete?

Výstavba kamerového systému sa začala na území mesta Žilina v roku 2012. Momentálne je dokončená už tretia etapa. Pozrite si koľko kamier a kde presne máme už v našich uliciach.

Ilustračný obrázok k článku V žilinských uliciach pribudli ďalšie kamery: Kde v meste ich nájdete?
Foto: Zuzana Gadušová / Zdroj: Dnes24.sk

V prvej etape sa v mesta Žilina nainštalovalo 17 kamier. Inštalácia prebehla v centre mesta, na pešej zóne. Súčasťou boli záznamov zariadenia. Umiestené boli tri kusy a server s CMS, centrálny počítač a päť kusov monitorov na sledovanie reálneho obrazu a tiež záznamu.

Druhá etapa bola v roku 2013 a nainštalovalo sa v našom meste Žilina 24 kamier. Umiestnené boli okolo centra mesta a na kritické časti ako Kysucká ulica, Hlinská ulica, Rondel, Estakáda. Súčasťou bola aj výstavba nových optických sietí pre šírenie prenosu signálu.

V roku 2014 sa začala tretia etapa, počas ktorej bolo nainštalovaných 16 kamier. Všetky boli umiestnené na sídliskách. Vlčince, Solinky, Hájik a tiež na Bratislavskej ulici. Súčasťou tretej etapy je ďalšie rozšírenie záznamového zariadenia jedného servera, ďalšej siete, a to optické – rádiové. Je potrebné na prenos signálu hlavne zo sídlisk.

Momentálne je v meste Žilina v prevádzke 57 kamier. Pripravená je aj štvrtá etapa, v ktorej pribudnú ďalšie kamery na sídliskách – konkrétne sa plánuje umiestniť ďalších 7 kamier. Pozrite si v našej video galérií ako polícia monitoruje kamerovým systémom naše mesto.

Príslušník mestskej polície monitoruje situáciu v meste
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM