Správy

V Žiline sa v roku 2013 narodilo 1433 detí: Tipnite si vek najstaršej a najmladšej rodičky...

Prinášame vám posledný zo série článkov o bábätkách narodených v Žiline vo vlaňajšom roku. Zisťovali sme vek najstaršej a najmladšej rodičky, ktoré v uplynulom roku porodili svoje ratolesti.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa v roku 2013 narodilo 1433 detí: Tipnite si vek najstaršej a najmladšej rodičky...
Zdroj: Dnes24.sk

Na svet prišlo v žilinskej nemocnici v minulom roku 1433 bábätiek. Niektoré z nich prišli na svet cisárskym rezom. „Počet pôrodov cisárskym rezom má u nás mierne stúpajúcu tendenciu, každý rok zaznamenávame nárast o približne 20 takýchto pôrodov. (Napr. v roku 2013 sa ich počet vyšplhal na 492.),“ povedala hovorkyňa FNsP Žilina Mária Koporecová.

Zisťovali sme aj vek najstaršej a najmladšej rodičky v minulom roku. Vekový rozdiel medzi nimi je 28 rokov. „Najmladšia rodička, ktorá priviedla na svet svoje dieťa v žilinskej nemocnici, bola vo veku 16 rokov,“ prezradila pre Žilinu 24 hovorkyňa nemocnice. Naopak najstaršou rodičkou bola 44-ročná mamička.

Prečítajte si aj ďalšie články z našej série o bábätkách, ktoré sa narodili v uplynulom roku v Žiline. Aké mená sme bábätkám v Žiline dávali najčastejšie?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM