Rôzne

V Žilinskom kraji najviac domácich turistov Najnovšie štatistiky priniesli

Ilustračný obrázok k článku V Žilinskom kraji najviac domácich turistov

Najnovšie štatistiky priniesli
Zdroj: Dnes24.sk

V Žilinskom kraji najviac domácich turistov

Najnovšie štatistiky priniesli pozitívne zistenia. Ukázali, že počas júna až augusta navštívilo Slovensko 1 618 633 dovo­lenkárov, čo predstavuje nárast oproti minulému roku o 15,8 %. Hostia u nás strávili viac ako 5 miliónov prenocovaní a ich pobyt trval priemerne 3,1 noci. O 15% pribudlo medziročne aj domácich návštevníkov. Z regiónov viedol u Slovákov Žilinský kraj (22,2 %). Viac sa dočítate tu.

Štvrtý ročník Zombie walk

V Žiline sa 29.10. v sobotu konal už štvrtý ročník podujatia s názvom Zombie walk. Túto akciu organizujú mladí ľudia zo Žiliny, ktorí sa inšpirovali zahraničím. Tento rok sa akcie zúčastnilo približne 200 ľudí. Trasa viedla od železničnej stanice cez centrum mesta až ku stanici Žilina-Záriečie. Ako to vyzeralo si môžte pozrieť na tomto odkaze.

Finančné zdravie

Mimovládka Ineko hodnotila finančné zdravie 50 najväčších slovenských miest v roku 2015. Jednou zo zložiek hodnotenia boli aj dlhy samospráv. Celkový dlh miest určuje tzv. „zákonné kritérium“ (nezapočítavajú sa záväzky z úverov poskytnutých z bývalých štátnych fondov a Štátneho fondu rozvoja bývania, a tiež záväzky z návratných zdrojov financovania prijatých na zabezpečenie predfinancovania eurofondov). Ako je na tom Žilina?

Celoslovenské bodovanie nemocníc

Inštitút Ineko predstavil najnovšie rebríčky kvality slovenských nemocníc a zároveň rozdal tituly Nemocnica roka. Ineko porovnával nemocnice v dvoch kategóriách (štátne univerzitné a fakultné nemocnice a všeobecné nemocnice). Hľadel pritom na hodnoty ukazovateľov v štyroch hlavných oblastiach – spokojnosť pacientov, kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti, hospodárenie a transparentnosť. Nemocnice mohli v hodnotení získať celkový rating na úrovni sto bodov. Koľko bodov získala žilinská nemocnica?

Hlasovanie o naj historickú dominantu

V meste pod Dubňom sa nachádza mnoho miest dýchajúcich minulosťou. My sme vybrali päť, o ktorých je možné hlasovať. Rozhodnite o tom najpôsobivejšom. Hlasovať môžte tu.

Foto: ilustračné

FOTO: Miesta v Žiline, ktoré dýchajú históriou
20
Galéria
Zdroj: Flickr Nová synagóga
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM