Martin Károly Správy

Výsledky celoplošného testovania v okrese Ružomberok: Pomáhali aj Poliaci, FOTO

V Ružomberskom okrese sa počas víkendu uskutočnilo plošné testovanie. Poznáme výsledky za okres.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky celoplošného testovania v okrese Ružomberok: Pomáhali aj Poliaci, FOTO
Zdroj: Emil Maretta

V okrese Ružomberok prebiehalo skrínigové testovanie nielen cez víkend. V troch obciach okresu sa uskutočnilo už aj v piatok. „Za tento deň bolo v okrese otestovaných 757 ľudí, z tohto počtu boli traja ľudia pozitívni na ochorenie COVID-19,“ informuje Dnes24 prednosta Okresného úradu v Ružomberku Emil Maretta.

66 nakazených ľudí

V sobotu sa podľa neho na území okresu otestovalo 13 293 osôb, z tohto počtu bolo pozitívnych 33 osôb, v nedeľu 4 453, 19 ľudí malo pozitívny test.

Dovedna sa podľa údajov Okresného úradu v Ružomberku za tri dni otestovalo 18 603 ľudí, 66 z nich malo pozitívny test, čo predstavuje pozitivitu 0,35 %.

Prednosta však upozorňuje na to, že čísla sa ešte môžu zmeniť, nakoľko už v priebehu minulého týždňa sa v Ružomberku v mobilných odberových miestach (MOM) otestovalo približne 6 000 ľudí. „Výsledky týchto testovaní ešte nie sú započítané v našich štatistikách, navyše sa testuje ešte aj v pondelok 25. januára a v utorok 26. januára.

Pomáhali aj Poliaci

Ružomberský prednosta hodnotí víkendové testovanie ako veľmi dobre zvládnuté, bez vážnych incidentov a vďaku adresuje všetkým zdravotníkom, administratívnym pracovníkom, dobrovoľníkom, samosprávam, vojakom, policajtom vojenskej nemocnici, súkromným MOM-kám a v neposlednom rade aj pracovníkom okresného úradu, osobitne odboru krízového riadenia a organizačného odboru.

Počas víkendového testovania pomáhali aj zdravotníci z Poľska. „Boli financovaní štátom na základe medzištátnej spolupráce. Na Okresnom úrade Ružomberku sme privítali zástupcu veľvyslanectva Poľskej republiky, zástupcu poľských ozbrojených síl a dokonca aj veliteľa celej akcie poľskej pomoci. Vymenili sme si cenné skúsenosti a navštívili sme aj odberové miesto v obci Valšská Dubová,“ dopĺňa ružomberský prednosta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pri víkendovom testovaní v okrese pomáhali aj Poliaci
5
Galéria
Zdroj: Emil Maretta

Súvisiace články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM