Tlačové správy

Viete, ako si správne vybrať matrac?

Čo by to bol článok o matracoch, ktorý by nespomínal to, že priemerný človek prespí približne tretinu svojho života. No už menej článkov o spánku a matracoch spomína to, že dĺžka spánku je vysoko individuálna – niekomu stačí 5 hodín, druhému je aj 9 hodín málo.

Ilustračný obrázok k článku Viete, ako si správne vybrať matrac?
Zdroj: TASR

Čo však robiť v prípade, že sa budíte ešte predtým, ako vaše záclony pretne prvý lúč slnka a nemôže za to budík? Jednou z najčastejších príčin je nesprávny matrac. Istotne vás zaujíma, ako si vybrať ten správny.

Akú tvrdosť by mať mať váš matrac

Matrace sa podľa tvrdosti delia na 4 kategórie – ak niekde narazíte na tvrdosť č. 1, ide o najmäkší matrac a naopak, č. 4 je zase matrac najtvrdší. Ako vedieť, ktorý je pre vás najlepší? To ovplyvňuje vaša váha. Tvrdšie matrace sú určené prevažne pre mužov a vyššie váhové kategórie, tie mäkšie matrace zase pre ženy resp. ľudí s nižšou hmotnosťou.

Aký typ matracu si vybrať

V prvom rade by ste mali vedieť, že pružinový matrac nepatrí na lamelový rošt. V rade druhom musíte vedieť, že typ matracu ovplyvňuje množstvo faktorov – máte astmu, športujete, máte sedavé zamestnanie, ste alergik alebo v akej polohe najčastejšie spávate. To, či je pre vás najlepší taštičkový, pružinový, penový alebo sendvičový matrac, vám poradí predajca, keď mu poviete, čo z toho zoznamu spĺňate.

Aký matrac na manželskú posteľ

Mnoho ľudí rieši dilemu, či je na manželskú posteľ lepší jeden veľký alebo dva menšie matrace. Odpoveď je jednoduchá, berte matrace 90 cm x 200 cm v dvoch kusoch. Prečo? Pretože každý z páru si môže vybrať typ aj tvrdosť presne podľa seba a nebudete robiť žiadne kompromisy, ktoré by mohli ovplyvniť kvalitu vášho spánku. Okrem toho vám nevzniknú rôzne vyležaniny či priehlbiny v strede matracu.

Hľadáte matrace v akcii? Navštívte stránku Zdravotne-matrace.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM