Tlačové správy

SEO je dôležité pre každého majiteľa eshopu

Internet je plný maličkých eshopov, ktoré tápajú a postupne miznú z povrchu internetového. A jedným z dôvodov je žiadne resp. nekvalitné SEO.

Ilustračný obrázok k článku SEO je dôležité pre každého majiteľa eshopu
Zdroj: TASR

Search engine optimalization, čo tieto tri písmenká znamenajú, je optimalizácia internetovej stránky tak, aby ste sa umiestnili čo najvyššie, keď niekto vyhľadáva vaše kľúčové slovo. Čo je kľúčové slovo? Keď niekto" napíše repas kompresorov, čo je vašou hlavnou náplňou podnikania, chcete byť čo najvyššie, aby klikol na váš web. Prečo je SEO dôležité a ako prebieha?

Ako prebieha SEO

Predtým, ako samotný proces SEO nastane, musí prebehnúť analýza. Tu vykoná SEO špecialista, ktorý si zoberie vašu stránku do parády. Hľadá na nej technické aj obsahové chyby. Najčastejšie to býva zlá štruktúra webu, chýbajúci alebo duplicitný obsah, nesprávne zvolené nadpisy, H-tagy či absentujúce popisy produktov. Podľa výsledkov analýzy navrhne špecialista zoznam opatrení, ktoré by ste mali upraviť, aby sa vaša stránka viac kamarátila s Googlom a inými internetovými vyhľadávačmi.

Čo nasleduje po analýze

Po analýze nasleduje už tak vytúžená optimalizácia. Cieľom optimalizácie je dosiahnuť pre vašu stránku čo najvyššie miesto podľa vami vybratých kľúčových slov. Prečo je dôležité byť čo najvyššie? Ako hovorí jeden starý SEO vtip – druhá strana výsledkov vyhľadávania v Googli je najlepšie miesto, kam môžete ukryť mŕtvolu. Prečo? Pretože tam nikto nechodí. Čím vyššie ste, tým sú vaše návštevy a samozrejme aj predaje vyššie. Ak predávate „dámske tenisky“, a keď dáte toto slovo do Googlu, objavíte sa na 5. strane výsledkov, máte problém.

Linkbuilding je účinný

Jednou z najúčinnejších zbraní SEO sú poriadne spätné odkazy. V stručnosti platí – čím viac spätných odkazov smeruje z iných webov na vašu stránku, tým je v očiach Googlu relevantnejšia. A čím je web relevantnejší, tým sa umiestňuje vyššie. Ale pozor, musia to byť kvalitné odkazy, nieže vám teraz napadne kúpiť balík 50 odkazov za 5 dolárov z nejakých ruských internetových fór. Veľmi ľahko by ste sa dostali do problémov.

Chcete pomôcť s kvalitným SEO a budovaním spätných odkazov? Navštívte stránku Seocentrum.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM