Tomáš Batiz Správy

Zmena v cestovnom poriadku: Cez víkend sa zlepšia spoje medzi Mikulášom a Hrádkom

Víkendové autobusové spojenie medzi Liptovským Mikulášom a Liptovským Hrádkom sa zlepší. Novinka sa týka víkendových spojov.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v cestovnom poriadku: Cez víkend sa zlepšia spoje medzi Mikulášom a Hrádkom
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Zo stanice v Liptovskom Mikuláši bude do Liptovského Hrádku po novom premávať autobus aj po 20.00 h. Mimoriadna zmena cestovných poriadkov v prímestskej autobusovej doprave vstúpi do platnosti od 2. februára. TASR o tom informoval člen komisie dopravy pri Zastupiteľstve Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Michal Paška.

„Ak sa cestujúci potrebovali cez víkend dostať z Liptovského Mikuláša do Liptovského Hrádku, posledný autobus im odchádzal o 19.20 h. Od 2. februára bude z autobusovej stanice v Liptovskom Mikuláši do Liptovského Hrádku premávať aj autobus o 20.25 h. Tento spoj zatiaľ jazdí len počas pracovných dní, no po novom bude jazdiť každý deň v týždni,“ vysvetlil Paška.

Z Liptovského Hrádku bude autobus jazdiť rovnako každý deň v týždni o 20.47 h. Príchod na autobusovú stanicu v Liptovskom Mikuláši bude o 21.07 h.

S požiadavkou na zavedenie víkendového spoja sa na ŽSK spolu s Paškom obrátilo aj mesto Liptovský Hrádok. „Vďaka ústretovosti kraja a dopravcu sa požiadavku podarilo v krátkom čase zrealizovať. Verím, že spoj budú využívať nielen pracujúci, ale i ľudia, ktorí navštevujú kultúrne a športové podujatia v Liptovskom Mikuláši. V nedeľu môže byť tento spoj užitočný aj pre študentov, pretože o 20.09 h do Liptovského Mikuláša prichádza rýchlik z Košíc,“ ozrejmil Paška. V rovnakom čase prichádza do Liptovského Mikuláša aj osobný vlak zo Žiliny.

foto: Ilustračné

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM