Tomáš Batiz Správy

Workshop pre mikulášskych študentov: Gymnazisti sa naučili o fotografii a filme

Cieľom workshopu bol zvýšiť záujem u študentov o umenie. Tí sa dozvedeli viac o filme a fotke.

Ilustračný obrázok k článku Workshop pre mikulášskych študentov: Gymnazisti sa naučili o fotografii a filme
Zdroj: TASR

Deväť skupín žiakov z Gymnázia M. M. Hodžu v Liptovskom Mikuláši, Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku a ZŠ s MŠ v Ľubeli sa školilo v tomto roku v rámci štyroch stretnutí pod názvom Vyjadri sa umením. Podujatie pripravilo Liptovské kultúrne stredisko (LKS), finančne ho podporil Fond na podporu umenia a spolufinancoval Žilinský samosprávny kraj. Informovala Mária Bajsová z LKS.

„V rámci vzdelávania študenti absolvovali stretnutia, v rámci ktorých sa učili robiť street fotografiu, portrétovú fotografiu, námet a scenár na dokument a storyboard na hraný film,“ ozrejmila Bajsová s tým, že účastníci sa popri workshopoch oboznamovali s empatiou, vzájomnou komunikáciou a tímovou spoluprácou.

Podľa Bajsovej na túto formu vzdelávania reagovali študenti i pedagógovia veľmi pozitívne. Výsledkom lektorovania bol záujem o umeleckú činnosť. „Mnohí z účastníkov sa po absolvovaní začali viac zaujímať o fotografiu a film,“ vysvetlila Bajsová. Niektorí sa podľa jej slov dokonca začali zapájať do aktivít LKS, napríklad účasťou v študentskej porote medzinárodného filmového festivalu Tatranský kamzík, prípadne na iných kultúrnych aktivitách v rámci školy.

LKS po skončení stretnutí pripravilo výstavy vzniknutých fotografií spolu s odborným rozborom, na ktorých sa aj ďalší študenti mohli dozvedieť o význame tohto projektu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM