Tomáš Batiz Rôzne

Vodák Grigar (19) o stravovaní v Riu: Slovenské špeciality sme jedli najradšej

Úspešný kajakár Jakub Grigar pricestoval z olympijských hier do rodného Liptovského Mikuláša. V rozhovore nám Kubo prezradil niečo o stravovaní v Riu.

Ilustračný obrázok k článku Vodák Grigar (19) o stravovaní v Riu: Slovenské špeciality sme jedli najradšej
Zdroj: TASR

Olympijské hry v Riu sa už pre väčšinu športovcov skončili. Výnimkou nie je ani vodný slalomár Jakub Grigar, ktorý pred pár dňami pricestoval domov do Liptovského Mikuláša. Talentovaného, ešte len 19-ročného mladíka, sme sa spýtali na jeho stravovanie v Riu. Kubo prezradil, že čas si našiel aj na klasické slovenské špeciality.

Aká bola strava v Riu? Jedli sme tam najmä jedlo s olympijskej jedálne. Bol to obrovský stan pre 5000 ľudí, v ktorom je veľa pultov a sú rozdelené na viacero svetových kuchýň. Bolo tam ešte veľa jedál zo studených pultov ako šaláty, šunka, rôzne syry, jogurty a pudingy. Všetko na čo si človek spomenie.

Ako to tam fungovalo? Do jedálne sa človek dostal s pomocou akreditácie, ktorú mal stále na krku. Potom mohol jesť koľko chcel a čo chcel. Keď už vás omrzela jedáleň, išli ste na druhú stranu dediny kde bol McDonalds. Tu ponúkali mcdonaldácke klasiky, dezerty, kávu a tak. Táto možnosť bola ale len pre trpezlivých ľudí keďže sa tam bežne čakalo skoro pol hodiny pretože rad trčal približne 30 metrov od vchodu do fastfoodu.

A čo slovenské jedlá? Slováci, sme mali možnosť chodit sem tam do slovenského domu a dať si tam dobré domáce jedlo. Myslím, že to sme mali všetci najradšej a preto sme tam chodili vždy keď sa dalo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM