Tomáš Batiz Správy

V Mikuláši budú rekonštruovať zdravotnú školu: Pozrite, ako bude vyzerať! VIZUALIZÁCIA

V Liptovskom Mikuláši inovujú Strednú zdravotnícku školu. Koľko potrvá samotná realizácia a ako to bude vyzerať po dokončení?

Ilustračný obrázok k článku V Mikuláši budú rekonštruovať zdravotnú školu: Pozrite, ako bude vyzerať! VIZUALIZÁCIA
1
Galéria
Zdroj: TASR

V Liptovskom Mikuláši sa bude inovovať Stredná zdravotnícka škola. Informáciu potvrdila Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Na poslednom zastupiteľstve ŽSK schválilo ďalších 200 tisíc eur k už 100-tisíc eurám, ktoré sú v rozpočte ŽSK na tento rok vyčlenené. Tieto financie budú použité na úhradu stavebných prác v roku 2018,“ priblížila mikulášska hovorkyňa.

Ako ďalej poznamenala, aktuálne bude nasledovať verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Škola sa dočasne presťahuje do objektu bývalého Bankovního institutu na dobu realizácie diela. Doba realizácie stavby je 10 až 12 mesiacov. Celkový náklad na stavebné úpravy predstavujú 4,4 milióna eur.

„S pani predsedníčkou kraja Erikou Jurinovou sme pred niekoľkými mesiacmi navštívili školu, ktorá na tvári miesta videla podmienky, v ktorých pracujú učitelia a študenti. Po rekonštrukcii školy pribudne v centre mesta ďalší pekný objekt,“ podotkol šéf radnice Ján Blcháč.

Mikulášsky primátor ako poslanec samosprávneho kraja poukázal na problémy približne 30 obyvateľov dvoch bytoviek v areáli Obchodnej akadémie v Liptovskom Mikuláši. Po vzájomnom rokovaní sa tento problém vyrieši prevedením časti pozemkov kraja do vlastníctva mesta. V tomto roku sa tiež opraví cesta z Liptovskej Ondrašovej smerom do Liptovského Trnovca a tiež najhorší úsek cesty v Iľanove.

FOTO: Vizualizácia inovovanej Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši
1
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM