Tomáš Batiz Šport

Skvelé prvé kolo Vlhovej: Liptáčka má našliapnuté k prekonaniu svojho maxima

Na zjazdovke vo francúzskom stredisku Courchevel sa v obrovskom slalome predstavila aj Petra Vlhová.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé prvé kolo Vlhovej: Liptáčka má našliapnuté k prekonaniu svojho maxima
Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení elitnej pätnástky 1. kola piatkového obrovského slalomu Svetového pohára na siedmej pozícii. Za vedúcou Viktoriou Rebensburgovou z Nemecka zaostala o 76 stotín sekundy a s prehľadom smerovala do 2. kola (13.30). Na druhé miesto sa priebežne zaradili Rakúšanka Stephanie Brunnerová a Američanka Mikaela Shiffrinová (obe +0,08 s).

Na zjazdovke vo francúzskom stredisku Courchevel nečakala na lyžiarky extrémna strmina, ale technicky náročná trať s mnohými zatvorenými bránkami a husté sneženie. Najlepšie pretekárky 1. kola dosiahli nesmierne vyrovnané časy, minimálne odstupy mali aj domáca Tessa Worleyová, Nórka Ragnhild Mowinckelová a Talianka Federica Brignoneová na štvrtej až šiestej priečke.

Vlhová sa dopustila chybičky, keď po prechode horizontom podišla nižšie pod bránku. Napriek tomu si vypracovala sľubnú východiskovú pozíciu na minimálne vyrovnanie najlepšieho výsledku v tejto disciplíne. Na siedmom mieste skončila trikrát v kariére, aj v predchádzajúcom „obráku“ koncom novembra v americkom Killingtone.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM