Tlačové správy

Prvá stavebná sporiteľňa podporila revitalizáciu centra Uhorskej Vsi. Do práce sa zapojili aj občania

Uhorská Ves, malebná obec pod Tatrami, má vďaka grantu PSS atraktívnejšie a reprezentatívnejšie centrum.

Ilustračný obrázok k článku Prvá stavebná sporiteľňa podporila revitalizáciu centra Uhorskej Vsi. Do práce sa zapojili aj občania
Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa

Revitalizáciou prešiel priestor priamo v srdci obce Uhorská Ves, ktorým denne prechádzajú občania kvôli návšteve knižnice, miestneho úradu alebo podujatí v miestnom kultúrnom dome. V susedstve sa tiež nachádza historická budova zvonice a exteriérové minimúzeum. Okrem úpravy zelene bolo dôležitou úlohou projektu aj odvodnenie okolia historickej zvonice tak, aby sa zabránilo vlhnutiu jej múrov a celkovej devastácii pamiatky.

Dotácia z PSS, a. s., predstavovala 100 % z ceny materiálu a to 2 302,18 €. Všetky práce realizovala obec so svojimi občanmi svojpomocne vo vlastnej réžii a to podľa návrhu záhradnej dizajnérky Ing. Nadeždy Sýkorovej. Úpravami prešli komunikácie, okolie zvonice a trávnik. Pribudla kríková zeleň, stojany na bicykle a nové infopanely.

„Frekventované priestory pred obecným úradom a kultúrnym domom už naozaj potrebovali skultivovať, takže keď sa nám naskytla príležitosť získať na tento účel dotáciu od Prvej stavebnej sporiteľne, ani chvíľu sme neváhali. Túto možnosť s nadšením privítali aj naši občania,“ hovorí starosta obce Vladimír Multáň.

„Skutočnosť, že realizácie projektu sa vlastnoručne chopili obyvatelia obce svedčí o tom, že nejde len o imidžovú záležitosť, ale o naozaj prospešnú vec. O to viac si budú občania upravené priestranstvo vážiť a tešiť sa z jeho užívania“, hovorí predseda predstavenstva PSS, a. s., Imrich Béreš. „Som rád, že prostredníctvom nášho grantového programu môžeme pomáhať práve tam, kde to naozaj vedia oceniť.“

Zdroj: Prvá stavebná sporiteľňa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM