Tomáš Batiz Správy

Nový apartmánový komplex pri Liptovskej Mare: Koľko pracovných miest prinesie?

V Liptovskom Mikuláši vzniká nový apartmánový komplex. Ten prinesie aj nové pracovné miesta.

Ilustračný obrázok k článku Nový apartmánový komplex pri Liptovskej Mare: Koľko pracovných miest prinesie?
Zdroj: TASR

Nový komplex siedmich apartmánových domov Maladinovo, ktorý od septembra vyrastá na južnom brehu Liptovskej Mary, prinesie do Liptovského Mikuláša viaceré pracovné pozície. Investícia sa dostane na sumu asi 8,6 milióna eur. Informovala zástupkyňa investora Katarína Ferjová.

Podľa Ferjovej by malo isť o dve desiatky nových pracovných miest, ktoré vytvoré novovytvorený komplex.

Lokalita sa nachádza v blízkosti liptovskomiku­lášskeho akvaparku. Komplex vytvorí sedem domov s infraštruktúrou, reštauráciou, kaviarňou, wellnessom aj minimarketom. Slúžiť bude na krátkodobé ubytovanie. „Najväčší tlak na voľné kapacity na Liptove býva počas letných prázdnin, región naráža na strop počtu ubytovacích kapacít. Ak si má Liptov udržať kontinuálny rast, tak sčasti môže pomôcť aj výstavba apartmánových domov,“ uviedol realitný poradca Jozef Klepáč.

Dodal, že väčšou výzvou pre Liptov rovnako ako pre väčšinu slovenských turistických destinácií zostáva lepšie vyťažovanie existujúcich kapacít v medzisezónnych obdobiach.

Väčšia časť rezortu by sa mala dostať do prevádzky koncom budúceho roku. Ukončenie výstavby je naplánované na leto 2020.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM