Správy

Návrat detí do lavíc: V Liptovskom Mikuláši chystajú špeciálne odberné miesta

Brány po dlhých týždňoch v meste otvoria všetky škôlky a niekoľko základných škôl. Končí tiež prázdninový režim v mestskej autobusovej doprave (MAD).

Ilustračný obrázok k článku Návrat detí do lavíc: V Liptovskom Mikuláši chystajú špeciálne odberné miesta
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Mesto Liptovský Mikuláš otvorí v pondelok 8. februára všetkých 11 materských škôl (MŠ). Do lavíc zasadnú aj žiaci prvého stupňa šiestich základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Do školských areálov sa tak podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej vráti 1 080 žiakov a 907 škôlkarov.

Pre rodičov a zamestnancov škôl už pripravuje radnica na sobotu 6. februára štyri odberné miesta pre získanie testov, ktorými sa budú preukazovať pri vstupe do škôl a škôlok.

„Tieto štyri odberné miesta budú vytvorené výlučne pre účely testovania rodičov žiakov z prvého stupňa ZŠ, rodičov detí z MŠ a zamestnancov týchto zariadení. Odberové tímy budú mať zoznamy, podľa ktorých budú testovať, aby sme ich nezahltili inými obyvateľmi, ktorí sa nepotrebujú dať testovať z dôvodu návratu detí do škôl,“ vysvetlila hovorkyňa.

Spresnila, že rodičov budú o príslušnom odbernom mieste, do ktorého budú zaradení, informovať pedagogickí zamestnanci. Zoznam odberných miest aj časy odberov zverejnia materské a základné školy aj na svojich webových sídlach.

So spustením prezenčnej výučby súvisí aj doprava žiakov a zamestnancov do škôl. Krízový štáb mesta preto vo štvrtok rozhodol aj o zrušení prázdninového režimu v mestskej autobusovej doprave. Od 8. februára začne opäť platiť cestovný poriadok bez obmedzení.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Liptova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM