Tomáš Batiz Hokej

Mikuláš má olympijskú medailistku: Hokejistka Kapičáková získala bronz

Zimné olympijské hry mládeže v Lausanne 2020 boli pre Slovensko doteraz najúspešnejšie. V Lausanne 2020 vybojovala bobistka Viktória Čerňanská striebro v monoboboch a hokejistky bronz.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš má olympijskú medailistku: Hokejistka Kapičáková získala bronz
Zdroj: TASR

Spokojné sa vracajú zo Švajčiarska i slovenské hokejistky. Bronzové medaily boli pre nich veľkou odmenou za doterajšiu tvrdú prácu na tréningoch i v zápasoch. „Na dievčatá sme veľmi hrdí. Zlepšovali sa od zápasu k zápasu, dokázali hrať systém, ktorý sme od nich vyžadovali. Vďaka tomu sme boli úspešní. Za bronzom je poctivá a trpezlivá hra. Vedeli sme, že tímová práca prinesie úspech, tak sme radi, že to vyšlo,” uviedla hlavná trénerka tímu Gabriela Sabolová.

Slovenské farby reprezentovala na šampionáte aj odchovankyňa Liptovského Mikuláša Barbora Kapičáková. Talentovaná 16-ročná hokejistka sa tak vrátila na Liptov s bronzovou medailou.

Zimné olympijské hry mládeže 2020 sa konali v hlavnom meste svetového olympizmu. Lausanne ukázalo, že na organizáciu veľkého športového podujatia nie je potrebný megalomanský rozpočet. Ďalšie zimné olympijské hry mládeže sa uskutočnia v roku 2024 na športoviskách v kórejskej provincii Gangwon, ktoré hostili aj ZOH 2018.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM