Tomáš Batiz Správy

Novinka v mikulášskej nemocnici: Detské oddelenie sa dočkalo renovácie interiéru

Priestory detského oddelenia Liptovskej nemocnice s poliklinikou Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši v uplynulých dňoch prešli vizuálnou renováciou.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v mikulášskej nemocnici: Detské oddelenie sa dočkalo renovácie interiéru
Zdroj: regionálny štáb TV JOJ

Maliari stihli za dva týždne počas plnej prevádzky pripraviť steny na maľovanie a pokresliť ich veselými motívmi – kvietkami, zvieratkami či bublinami. Deťom by mali pomáhať lepšie zvládať stresové situácie spojené s ich liečbou.

Zútulnenie priestorov sa uskutočnilo na základe spolupráce združenia Osmijanko a súkromnej zdravotnej poisťovne. „V nemocniciach, kde deti nemajú priestor na hranie a stretávanie sa s blízkymi, spoločne renovujeme staré izby a budujeme návštevné miestnosti. Za 12 rokov sme prešli už tretinu nemocníc v rôznych kútoch Slovenska,“ uviedla riaditeľka združenia Jana Pecsérke-Kubranská.

Na detskom oddelení ročne ošetria viac ako 1000 detí. Podľa regionálnej riaditeľky nákupu zdravotnej starostlivosti zo zdravotnej poisťovne Dôvera Boženy Holbičkovej sú mnohokrát pacienti spokojní so samotnou liečbou a personálom v nemocnici, no sťažujú sa na nedôstojný stav priestorov. Dodala, že väčšina nemocníc, ktoré doposiaľ navštívili, si pýta rekonštrukciu.

V tomto roku sa vďaka iniciatíve podarilo renovovať priestory v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. Obnovou prejdú aj detské oddelenia v nemocniciach v Považskej Bystrici, vo Veľkom Krtíši a v Piešťanoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM