Michal Demjanovič Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Podujatia v Žiline, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Žiline môžte zažiť aj tieto akcie.

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Podujatia v Žiline, ktoré vám spríjemnia voľné dni
15
Galéria

Hokejový zápas

25. 11. 2016, o 18:00, Zimný štadión, Žilina

V 23. kole najvyššej hokejovej ligy Žilina privíta Martin.

Konfety

25. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Satirická komédia o mediálnej pretvárke a odpútavaní pozornosti. Päť moderátorov priemernej televízie Bomba oslavuje 10. výročie svojho vzniku. Počas oslavy sa objavujú ich vnútorné frustrácie z negatívnych správ a senzácií, ktoré každodenne pomocou overených trikov predávajú divákom. Celý večer sa snažia prostredníctvom estrádnych scénok a kúziel odpútať od práce, v ktorej dominuje viac forma než obsah. Slovenská premiéra.

Chris Ellys + Graeme Mark Band

25. 11. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Chris Ellys (indiefolk) – Odohral desiatky koncertov, hral popri kapelách ako Bad Karma Boy, Zuzana Mikulcová band, Johan Solo (DK), Tristan Crowley (IRL). Začiatkom septembra získal ocenenie Tootoot Top Fan Band kde sa v hlasovaní fanúšikov umiestnil z 24 kapiel na prvom mieste. Graeme Mark je 30 ročný skladateľ, pesničkár, gitarista a spevák pochadzajúci z okolia írskeho Belfastu. Momentálne pôsobí na Slovensku, kde má za sebou prvé úspechy v hitparáde “Demovnica” Rádia FM a množstvo vystúpení po celej krajine. Na svojom konte má debutový album s názvom Waterways.

Sobota s rozprávkou

26. 11. 2016, o 10:00, Bábkové divadlo, Žilina

Bábkové divadlo Žilina pripravilo pre najmenších divákov sériu rozprávkových dopoludní s názvom „Sobota s rozprávkou“. Je to interaktívny projekt, ktorý je určený pre deti od 3 rokov. Koná sa v priestoroch Bábkového divadla Žilina. Začiatok podujatia je o 10.00 hod a predpokladaný koniec okolo 12.00 hod. Jeho prvoradým cieľom je zoznámiť deti s bábkovým divadlom. Prostredníctvom scénických čítaní budú mať deti možnosť zblížiť sa s hercami a zároveň si vytvoriť pozitívny vzťah k bábkam a divadlu.

Zdroj: TASR

Paranoid – tu a teraz tour 2016

26. 11. 2016, o 19:00, Smer music bar, Žilina

Slovenská rocková kapela THE PARANOID sa pri príležitosti vydania svojho štvrtého albumu pripravuje na turné pod názvom Tu a teraz tour 2016. Prvé dva single z nového albumu – Spovedám sa a Poďme sa báť už kapela úspešne predstavila svojim fanúšikom na youtube, FB a letných koncertoch.

Jánošík 007

26. 11. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Päť mladých hercov na šikmej ploche politického kabaretu a jedna veľká mystifikácia. Divadelná hra Michaely Zakuťanskej Jánošík 00 7 ponúka v niekoľkých líniách pohľad súčasnej generácie na jánošíkovský mýtus, slovenské dejiny i politickú súčasnosť. Jánošík – jeden z najväčších, ak nie najväčší hrdina slovenskej histórie. Jánošík idealizovaný, Jánošík odidealizovaný, Jánošík mýtus, anarchista, a dokonca aj politický vzor. Jánošík bez ornamentov, bez vrkočov, ostrihaný, vyzlečený z typického kroja, zbavený valašky, ale zato vybavený novými zbraňami, v čudnom odeve, ktorý sa teraz nosí nielen v Župčanoch.

Nedeľné popoludnia – ZOC MAX

27. 11. 2016, o 15:00, ZOC MAX, Žilina

Zábavno-obchodné centrum MAX pozýva vás a vaše deti na novembrové kultúrne nedeľné popoludnia, ktoré sa budú konať o 15:00 na prízemí pri hlavnom vstupe do centra. Príďte sa k nám zohriať a tiež príjemne zabaviť. 27. novembra zamestnáme vaše ruky v kreatívnej dielni s predajňou CREOSHOP. Témou bude moja vianočná výzdoba.

Perinbaba

27. 11. 2016, o 16:00, Bábkové divadlo, Žilina

Meno zázračnej babky, ktorá sa stará o sneh, na Slovensku doslova zľudovelo a používa sa pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska, bez ktorého by sme si Vianoce nevedeli už ani predstaviť. Žilinská inscenácia podobne ako známa filmová verzia čerpá inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií. Zaujímavými divadelnými prostriedkami rozpráva príbeh o láske komedianta Jakuba a mladej richtárovej dcéry Alžbetky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM