Michal Demjanovič Kultúra

Jeden klik a o PROGRAM máte postarané: 10 tipov na víkendovanie pre Žilinčanov

Voľné dni sa nezadržateľne blížia. Už viete, ako ich strávite v Žiline či okolí? Inšpirujte sa prehľadom z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Jeden klik a o PROGRAM máte postarané: 10 tipov na víkendovanie pre Žilinčanov
25
Galéria
Zdroj: TASR

Vianočné trhy

1. 12. – 23. 12. 2016, Mariánske námestie a Námestie A. Hlinku, Žilina

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Žilinčania tam budú mať možnosť kúpiť pečené klobásy, teplý punč, čaj i varené víno.

Perinbaba

2. 12. 2016, o 9:00, Bábkové divadlo, Žilina

Meno zázračnej babky, ktorá sa stará o sneh, na Slovensku doslova zľudovelo a používa sa pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska, bez ktorého by sme si Vianoce nevedeli už ani predstaviť. Žilinská inscenácia podobne ako známa filmová verzia čerpá inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií.

Pán ľadu 2016 Jevgenij Pljuščenko

02. 12. 2016, o 18:00, DOXXbet aréna, Žilina

Dnes sa píše rok 2016 a čaká nás opäť krasokorčuliarky sviatok na najvyššej úrovni. Jevgenij Pljuščenko zavíta aj do DOXXBET Arény v Žiline. Je pripravený spolu s víťazkou zimných OH v Soči Adelinou Sotnikovou, majstri Európy Tatiana Volosazhar-Maxim Trankov, majster sveta Brian Joubert, majster Európy Tomáš Verner a napríklad i manželský pár Chesnovcov, ktorý už svoje vzdušné majstrovstvo u nás predviedol, sľubuje ale že predvedie niečo, čo sme od nich ešte nevideli.

Najkrajšie Vianoce s Otokarom Kleinom

2. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Koncert. So špeciálnym koncertným programom v Mestskom divadle Žilina sa predstaví hosť, Orchester ľudových nástrojov Slovenského rozhlasu pod vedením legendárneho primáša Mira Dudíka. V duchu blížiacich sa vianočných sviatkov počas hudobného večera odznejú najznámejšie koledy a transkripcie diel z opernej a operetnej tvorby v osobitej interpretácii opernej hviezdy a svetovo uznávaného tenoristu Otokara Kleina.

Môj dedko je čerešňa

3. 12. 2016, o 14:00, Bábkové divadlo, Žilina

Príbeh o chlapcovi menom Tonino, ktorý najradšej navštevoval svojho dedka na dedine. Spolu s dedkom prežijú veľa dobrodružstiev a zážitkov. Jedného dňa sa však stane niečo, čo nik nečakal…

Autogramiáda s Martinom Pycom Raushom

3. 12. 2016, o 14:00, Kníhkupectvo Martinus, Žilina

Štyri ročné obdobia – Moje jedlo 3, to je najnovšia kniha od Martina Pyca Rauscha. Srdečne pozývame na autogramiádu 3. 12. 2016, začíname o 14. h.

Futbalový zápas

3. 12. 2016, o 17:00, Futbalový štadión, Žilina

18. kolo Fortuna ligy v ktorom sa domáca Žilina stretne s úradujúcim majstrom z Trenčína.

Falošná minca

3. 12. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Falošná minca nie je na Slovensku príliš známa hra a svojím rozsahom patrí skôr k autorovým komornejším dielam. Maxim Gorkij ju napísal v období, keď hľadal nové formy pre svoje hry. Nápad v ňom údajne vzbudil Stanislavskij, keď ho v rokoch 1910–1912 navštívil v emigrácii na Capri, kde spolu diskutovali o potrebe vytvorenia novej formy melodrámy a rovnako o improvizačnom materiáli pre štúdio MCHAT-u. Prvá verzia hry vznikla v roku 1913. Gorkij však s hrou nebol spokojný a znovu sa k nej vrátil v dvadsiatych rokoch minulého storočia.

Zázračná baterka

4. 12. 2016, o 16:00, Mestské divadlo, Žilina

Raz v parku stretne chlapec menom Ferko malého rozprávkového starčeka, ktorý mu daruje zázračnú baterku. Na čo s ňou posvieti, to v tej chvíli ožije. Ferko si má však vopred veľmi dobre rozmyslieť, kedy baterku rozsvieti, pretože o „oživenú vec“ sa bude musieť aj postarať. A to nie je vždy úplne jednoduché.

Hokejový zápas

4. 12. 2016, o 17:00, Zimný štadión (DOXXbet aréna), Žilina

Hokejový zápas Tipsport ligy v ktorom sa stretne domáca Žilina s Kamzíkmi z Popradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM