Rôzne

Vianočné trhy v Žiline: Beh, primátorský punč, klzisko a to nie je všetko!

Priestory centra Žiliny sa v decembri opäť premenia na vianočné mestečko. Zdá sa, že si užujeme predvianočnú atmosféru s bohatým programom.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Žiline: Beh, primátorský punč, klzisko a to nie je všetko!
23
Galéria

Tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku. Už od budúceho týždňa sú pre Žilinčanov a návštevníkov meste pripravené stánky s občerstvením a s tradičnou vianočnou tematikou. Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia „Primátorský punč“.

Tradícia pokračuje, a aj tento rok pripravilo mesto Žilina Vianočné trhy, ktoré sa konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku od 1. decembra do 23. decembra 2016. Predajcovia občerstvenia majú možnosť predĺžiť predaj až do 2. januára 2017. Pripravené sú stánky s občerstvením, vianočnou tematikou ako aj umelé klzisko. Stánky s občerstvením v počte 11 boli vybrané na základe elektronickej aukcie v októbri, v ktorej sa zúčastnilo 21 záujemcov a mestu Žilina sa podarilo získať za prenájom 152 918 eur.

Ani tento rok nebude chýbať charitatívna akcia Primátorský punč. Cena punču bude dobrovoľná a výťažok bude venovaný našim deťom a seniorom. Punč sa bude podávať od 19. do 22. decembra na Mariánskom námestí. Predávať ho bude primátor mesta a predstavitelia Mestského úradu v Žiline osobne.

„Srdečne pozývam všetkých, ktorí budú mať cestu na Mariánske námestie, aby sa zastavili na Vianočných trhoch a u mňa na Primátorskom punči. Stánok, v ktorom budem podávať tento typický vianočný nápoj, nájdete v ohradenom areáli vianočných trhov priamo v srdci nášho mesta. Poteší ma, že sa spoločne porozprávame,“ pozýva Igor Choma.

Počas Vianočných trhov budú prebiehať tieto akcie:

  • Mikuláš v meste (Mariánske námestie, 5. december),
  • Big Jump – Otvorenie zimnej sezóny OOCR Malá Fatra (9. december, 12.00 – 22.00 hod., Námestie Andreja Hlinku),
  • Vianočný beh (17. december od 8.00 hod., Vodné dielo Žilina).

Aj tento rok bude k dispozícii od 1. decembra do 31. decembra 2016 umelé klzisko. Návštevníci tak budú mať tak možnosť korčuľovania sa bezplatne na najnovšom type umelej ľadovej plochy priamo na Mariánskom námestí v Žiline. Ocenia to predovšetkým naši najmenší. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ.

Pozrite si v našej galérii fotoreportáže z vianočných trhov počas minulých rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM