Jozef Legéň Rôzne

Firmy uvoľnia zamestnancov a darujú ich čas na pomoc: Takto skrášlia Žilinu!

Žilina sa opäť zapojí do dobrovoľníckeho podujatia Naše Mesto. Pridá sa k 11 slovenským mestám, v ktorých budú stovky dobrovoľníkov skrášľovať svoje okolie.

Ilustračný obrázok k článku Firmy uvoľnia zamestnancov a darujú ich čas na pomoc: Takto skrášlia Žilinu!
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľníci v Žiline sa môžu zapojiť do skrášľovania priestorov a maľovania lavičiek, budú skrášľovať priestory domov pre núdznych ľudí, môžu pomôcť so stavaním pódia na Stanici Žilina – Záriečie a pri mnohých ďalších aktivitách.

Naše Mesto sa uskutoční v piatok a v sobotu 14. a 15. júna. Dobrovoľníci v Žiline si môžu vybrať z takmer 60 dobrovoľníckych aktivít, ktoré si navrhlo Gymnázium na Varšavskej ceste, Základná škola Jarná, občianske združenie Papavero, Truc Sphérique, Mulica či Diecézna charita Žilina a ďalší. Pomoc dobrovoľníkov je potrebná pri maľovaní, sťahovaní a so skrášľovaním priestorov. Dobrovoľníkov potrebujú v Diecéznej charite Žilina v Domoch charity sv. Vincenta a sv. Kamila. Občianske združenie Papavero prišlo s myšlienkou skrášlenia zanedbaného verejného priestoru na Nešporkovej ulici. Požičovňa bicyklov a cyklodielňa Recykel, o ktorú sa stará občianske združenie Mulica, potrebuje pomoc so sťahovaním a opravou starých bicyklov. V sobotu sa zíde pomoc dobrovoľníkov na Stanici Žilina – Záriečie.

„Každý môže prispieť k tomu, ako bude vyzerať mesto, v ktorom žije. O tom je myšlienka Nášho Mesta, ktoré je najväčším podujatím firemného dobrovoľníctva nielen na Slovensku, ale aj v strednej Európe. Dobrovoľníci z firiem, ale aj z radov verejnosti budú pomáhať v rovnakých tričkách skrášľovať mesto, v ktorom žijú alebo pracujú,“ uviedla Petra Nagyová z Nadácie Pontis.

Tohtoročnou novinkou Nášho Mesta je aj záchrana slovenských hradov. Len blízko Žiliny potrebujú dobrovoľníkov na Hrade Lednica, Hričov, na Lietavskom hrade a Hrade Blatnica. Na hradoch sa bude pomáhať aj v sobotu 15. júna.

Žilinskí dobrovoľníci si môžu vybrať z aktivít a prihlásiť sa na webe www.nasemesto.sk. Každý zapojený dostane dobrovoľnícke tričko. Naše Mesto organizuje Nadácia Pontis a skupina firiem Engage. V Žiline sa zapoja dobrovoľníci z Kia Motors Slovakia, Union zdravotná poisťovňa, DOXX, Stredoslovenská energetika, Tatra banka, AT&T, ESET, Slovak Telekom a IBM.

Zapoja sa aj iné mestá

Okrem Žiliny sa do Nášho Mesta tento rok zapojí aj Bratislava, Trnava, Galanta, Sereď, Šaľa, Partizánske, Košice, Liptovský Hrádok, Poprad a Spišská Nová Ves. Počas podujatia firmy uvoľnia svojich zamestnancov a darujú ich pracovný čas na zveľadenie okolia, v ktorom pôsobia. Po celom Slovensku bude na výber z viac ako 350 rôznych aktivít na Slovensku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM