Zuzana Vajayová Rôzne

Dve nové triedy materskej školy otvorili v bývalom školskom klube ZŠ

Dve alokované triedy Materskej školy (MŠ) na Ulici Andreja Kmeťa v Žiline dnes v priestoroch bývalého školského klubu detí v areáli Základnej školy (ZŠ) na Hollého ulici otvoril primátor Žiliny Igor Choma.

Otvorenie nových tried je podľa žilinského primátora prínosom, pretože mesto nevie uspokojiť všetkých žiadateľov o umiestnenie dieťaťa v škôlke. „K dnešnému dňu máme vyše 100 neuspokojených rodičov. Z toho dôvodu je otvorenie nových tried len prínosom. Je tu miesto pre 43 detí vo veku od 3 do 6 rokov. Priestory sú po úplnej rekonštrukcii, ktorá si vyžiadala investíciu do 20.000 eur,“ uviedol Choma.

Riaditeľka Materskej školy Andreja Kmeťa v Žiline a zároveň alokovaného pracoviska na Hollého ulici Alena Pazderníková podotkla, že vďaka otvoreniu nových tried sa jej iba tretíkrát počas 21-ročnej praxe podarilo vybaviť všetky žiadosti o prijatie detí do MŠ. „Naša škôlka je veľmi výhodná pre rodičov, ktorí pracujú v centre mesta a snažíme sa, aby naša výchovno-vzdelávacia práca s deťmi bola naozaj na vysokej úrovni. Nezostanú nám žiadne voľné miesta, lebo sa k nám prihlasujú deti z celého mesta. Na Kmeťovej je kapacita 83 detí a už sme požiadali inšpekciu o výnimku, aby nám dovolila plus tri deti na každú triedu,“ doplnila Pazderníková.

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je v súčasnosti 20 samostatných MŠ a 6 MŠ pri základných školách.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM