Soňa Vanovčanová Kultúra

Druhý adventný víkend je pred nami: Kam v Žiline?

Zaslúžený oddych sa blíži a okrem nákupnej horúčky môžeme využiť aj víkendovú ponuku podujatí.Nazrite, čo nám ponúka Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Druhý adventný víkend je pred nami: Kam v Žiline?
Zdroj: TASR

Divadelné predstavenie

Piatok, 7. decembra, o 19.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Ufftenživot (CZ): Keep Calm
„Zachovaj kľud a pokračuj” (KEEP CALM and CARRY ON) – vojnový slogan, ktorého sa chopil internet a vytvoril z neho univerzálnu radu pre všetky situácie. Rovnako tak aj inscenácia Keep Calm hľadá univerzálny návod na život.
Dvaja performeri, každý sám a pritom spolu, pozývajú divákov, aby s nimi zdieľali pocity, ktoré nie sú ani hľadisku úplne neznáme. Chvíľami to vyzerá ako šialený #chaos, ale nakoniec nie je o nič chaotickejší ako to, v čom žijeme – v spleti piesní, hesiel, sloganov a memov. V odcudzenom svete zdieľania, vo svete irónie, gýča, radosti a smútku.
Každopádne #sranda musí byť…
Réžia: Sára Arnstein, Jiří Šimek
Hrajú: Johana Schmidtmajerová, Jiří Šimek

Vianočný Malý trh

Sobota – nedeľa, 8. – 9. decembra, od 10.00 – 18.00 hod., Stanica Žilina – Záriečie

Je to už tradícia, že v prvej polovici decembra sa pod kupolou Novej synagógy stretnú všetci nadšenci predávania a nakupovania. Inak tomu nebude ani v tomto roku. Cez víkend 8. a 9. decembra sa príďte nasýtiť dobrým jedlom a pitím a skvelou atmosférou, stretnúť sa s priateľmi, alebo len tak pozrieť, čo nového v Novej synagóge.

Vianočné trhy

Sobota, 8. decembra, o 18.00 hod., Mariánske námestie

  • 18.00 Dano Heriban – Čosi úsmevné

Nedeľa, 9. decembra, o 18.00 hod., Mariánske námestie

  • 18.00 Blanciar
  • 20.00 Balkansambel

Fragile a Balet SND

Sobota, 8. decembra, o 19.00 hod., Veľká scéna Domu odborov

Najúspešnejšia slovenská vokálna skupina Fragile sa vracia na javisko SND s mimoriadne úspešným prokjektom Fragile & Balet. Diváci sa tak môžu opäť tešiť na neobyčajné spojenie hlasov známej accappelovej skupiny a tanečných choreografií v nádherných historických priestoroch SND.

Pôvodný projekt s nádychom novoročného koncertu, ktorý sa vypredal v priebehu pár hodín vznikol na začiatku tohto roka v dramaturgii Evy Gajdošovej a v realizácii Petra Antalíka.

Divadelné predstavenie

Sobota, 8. decembra, o 19.00 hod., Mestské divadlo

Triky, fet, makači
Gangsterská komédia o peniazoch, diere v stene a svojráznych chlapíkoch s nevyberaným slovníkom a dosť nevyrovnaným čchi. Partia zlodejov sa rozhodne dokončiť jednu starú fušku. Pre drsných mužov so skúsenosťami by to nemal byť problém. Odpratať mŕtvolu, zohnať zbíjačku, vybaviť pár telefonátov a zbaliť Pamelu však nebude také ľahké.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM