Soňa Vanovčanová Kultúra

Čaká vás víkend v Žiline? Takúto zábavu si môžete vychutnať počas voľných dní

Víkend sa blíži a s ním aj vytúžené chvíle oddychu. Ak ešte nemáte predstavu, kde ich strávite, skúste sa inšpirovať našim redakčným prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Čaká vás víkend v Žiline? Takúto zábavu si môžete vychutnať počas voľných dní
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Cestovateľský festival

Štvrtok – sobota, 15. – 17. 11., Stanica Žilina – Záriečie

Cestou necestou Novembrové vydanie populárneho cestovateľského festivalu. Vypočujete si, aké je to žiť cez zimu v Kanade ako sprievodca psích záprahov. Povieme si o túrach v pohoriach Karakoram a Himaláje, uvidíte osemtisícovky K2, Broad Peak, Nanga Parbat a pozrieme si tiež hory v indickom Ladakhu i Kašmíre. Kamčatka, Barma, Santiago de Compostela, na Pioneri naprieč Európou, Ázia, či 15.000 km od Kolumbie po Bolíviu a mnoho ďalšieho. Tri dni nabité zážitkami.

Malý veľký muž so SĽUK-OM

Sobota,17. no­vembra, o 19.00 hod., Veľká sála Domu odborov Nedeľa 18. novembra, o 15.30 hod., Veľká sála Domu odborov

Muzikálový príbeh zo života Milana Rastislava Štefánika (Radošinské naivné divadlo)

Na motívy pôsobivých životných príbehov, ale aj svojej hry Generál (2004) napísal Stanislav Štepka novú verziu javiskovej inscenácie o životnom osude veľkej, ak nie kľúčovej osobnosti novodobej slovenskej histórie Milanovi Rastislavovi Štefánikovi pod názvom Malý veľký muž. Autor v hre sleduje život kľúčovej osobnosti Československa od jeho narodenia v Košariskách koncom 19. storočia až po jeho mýtickú smrť v roku 1919.

Katarínska zábava

Sobota, 17. novembra, od 21.00 hod., Kultúrny dom Ďurčiná

O zábavu sa postarájú hudobné skupiny SPIRIT z Betlanoviec.a Ďurčanská päťka. Príďte sa zabaviť, výborne si zatancovať a zaspievať si. Nebude chýbať ani občerstvenie v podobe Varenie klobásy a Cigánskej pečienky.

Rozsvieťme si Kamienkovo 3

Piatok, 16. novembra, o 16.30 hod., Kamenná Poruba

Rodinné centrum Kamienkovo & Občianske združenie KaPor dance vás pozývajú na 3. ročník podujatia Rozsvieťme si Kamienkovo.

** Program:**

  • 16:00 – veselé stretnutie pri MŠ, predaj lampiónov
  • 16:30 – LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD
  • 17:00 – tanečné vystúpenie KaPor Dance, diskotéka + koláčiky, čaj, varené víno a skvelá zábava

Vianočný Desmod koncert

Nedeľa, 18. novembra, od 19.00 hod., Holliday In Žilina

DESmod navštívi Žilinu so svojim tradičným vianočným koncertom pod názvom Teatro set. Jedná sa o koncert, ktorý je „divadelne“ poňatý, pričom sa na ňom mieša hudba s vtipným doprovodom moderátora, ktorý spolu s Kulym komunikuje s publikom! Neoficiálnym light motívom predstavenia je veta: "…divák nič nemusí, ale môže všetko :-) Dĺžka koncertu záleží od samotnej atmosféry, ktorá sa na koncerte vytvorí. Môžete sa tešiť na obľúbené hity ako Som na tebe závislý, Vyrobená pre mňa, a aj na skladby z najnovšieho albumu MOLEKULY ZVUKU ako Vŕba a Nevrav mi aký som.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM