Igor Petrík Správy

Blížia sa Jánošíkové dni: Terchovú ovládne tisícka účinkujúcich aj vozový sprievod

Máloktoré podujatie v regióne sa môže pochváliť takou dlhou tradíciou ako Jánošíkove dni. Tie sa budú konať už čoskoro a organizátori sľubujú, že tak ako každý rok, aj tentokrát sa bude na čo pozerať. A najmä počúvať.

Ilustračný obrázok k článku Blížia sa Jánošíkové dni: Terchovú ovládne tisícka účinkujúcich aj vozový sprievod
Zdroj: TASR

Vyše 1 200 účinkujúcich zo Slovenska, Turecka, Poľska a Česka sa na piatich pódiách predstaví v rámci 53. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej. Uskutočnia sa od 30. júla do 2. augusta.

"Vo štvrtok 30. júla o 17.30 hod. začína v Kultúrnom dome A. Hlinku program Pozdrav z Terchovej. Nezabudnuteľné zážitky a iskrivú atmosféru sľubuje piatkový terchovský večer s príznačným názvom Terchová, Terchová, okrúhle mestečko,“ informoval Peter Cabadaj, jeden z organizátorov podujatia.

„V sobotňajšom medzinárodnom galaprograme v amfiteátri Nad bôrami vystúpia súbory zo Slovenska, Turecka, Poľska a Českej republiky. Záverečné slovo bude opätovne patriť monumentálnemu Terchovskému symfonickému orchestru. Po skončení piatkového a sobotného večerného galaprogramu si budú môcť záujemcovia vypočuť a zahrať terchovskú muziku v areáli Relaxačno-informačného centra Terchovec,“ doplnil.

Neodmysliteľnou zložkou záverečného dňa Jánošíkových dní býva od roku 1968 divácky atraktívny konský vozový sprievod – s hrdými krojovanými furmanmi a hrajúcimi muzikantmi vo vozoch. Divákov čaká aj program v amfiteátri Nad bôrami Prechádzky po kraji. V ňom sa predstavia folklórne súbory a skupiny z Terchovej, Horného Považia, Oravy, Kysúc, Turca a Liptova + FS Šarišan z Prešova ako hosť. Jánošíkové dni sa konajú pod záštitou ministra kultúry SR Mareka Maďariča.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM