Rôzne Správy

AKTUÁLNE: Takéto sú cesty v našom kraji

Počasie nám nadelilo poriadnu snehovú prikrývku. Slovenská správa ciest informuje o aktuálnych dopravných obmedzeniach.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE: Takéto sú cesty v našom kraji
Zdroj: TASR

Na území Žilinského kraja sú všetky cesty zjazdné. Hmla, silný dážď alebo sneženie obmedzujú podľa cestárov dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Dolný Kubín, Važec, Svrčinovec, Vrútky a Skalité. V tuneloch Poľana, Svrčinovec a Považský Chlmec je znížená maximálna dovolená rýchlosť z dôvodu tvorby snehovej vrstvy na vozovke a nebezpečenstva šmyku. Informovala o tom Slovenská správa ciest.

Diaľnice sú miestami s dvojcentimetrovou kašovitou vrstvou snehu a na rýchlostných cestách je kašovitá vrstva snehu do troch centimetrov. Na cestách I. triedy je kašovitý, miestami čerstvý alebo utlačený sneh do piatich centimetrov. Na cestách II. a III. triedy je kašovitý, miestami utlačený sneh do piatich centimetrov. Na horských priechodoch je kašovitý alebo utlačený sneh do troch centimetrov.

V Žilinskom kraji sú celú zimu pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov zatvorené horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou nesmú v zime jazdiť kamióny nad 7,5 tony. Pre vozidlá dlhšie ako desať metrov je celú zimu zatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM