Igor Petrík Rôzne

Žilinskí zaľúbenci a poverčivosť: Ako to u nás vyzerá so svadbami v piatok 13-teho a na Valentína?

Čierna mačka cez cestu či rozbitie zrkadla evokuje v mnohých ľuďoch obavy spojené s poverčivosťou. S tou je spojený aj piatok trinásteho, o ktorom sa zvykne hovoriť, že je dňom nešťastným. Hneď po tomto dni však nasledoval Valentín.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí zaľúbenci a poverčivosť: Ako to u nás vyzerá so svadbami v piatok 13-teho a na Valentína?
Zdroj: TASR

Berú Žilinčania povery či magické dátumy napríklad pri plánovaní sobášov na ľahkú váhu?

Sobáše v piatok trinásteho

Najprv sme si posvietili na „obávaný“ dátum piatok trinásteho. Hovorcu mesta Pavla Čorbu sme sa opýtali, koľko civilných sobášov na tento dátum vlani a tento rok v meste pripadlo.

„V roku 2015 sa v piatok trinásteho u nás neuskutočnil žiadny civilný sobáš a v roku 2014 sa v piatok trinásteho (13.júna) uskutočnil jeden sobáš,“ informoval hovorca radnice.

Ďalej nás zaujímalo, ako to so svadbami v Žiline vyzeralo počas najromantickejšieho sviatku v roku, na Valentína. „Na Valentína, v sobotu 14. februára boli štyri sobáše a minulý rok ani jeden.“

Víkendy a leto prajú svadbám

Pýtali sme sa tiež, ktoré dni a mesiace sú medzi zaľúbencami v Žiline najobľúbenejšie na usporiadanie svadby. „Štatistiky obľúbenosti nevedieme,“ zhrnul Čorba.

Hovorca však dodal, že v prípade mesiacov sa najviac sobášov koná v máji, júni, júli, auguste a septembri. V prípade dní je najviac svadieb v sobotu a druhý najčastejší deň je piatok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM