Adela Fruckova Správy Správy

Žilinská župa prichádza s jedinečnou a bezplatnou novinkou: Unikátny systém objednávania sa u lekára!

Žilinská župa v oblasti zdravotníctva prichádza s jedinečnou a bezplatnou novinkou. Vďaka novému systému sa ľudia môžu rýchlo a jednoducho objednať u lekára. Aha, ako to celé funguje!

Ilustračný obrázok k článku Žilinská župa prichádza s jedinečnou a bezplatnou novinkou: Unikátny systém objednávania sa u lekára!
Zdroj: ŽSK

Žilinská župa prichádza s jedinečným bezplatným portálom www.objednatvysetrenie.sk, prostredníctvom ktorého sa pacienti môžu rýchlo a jednoducho objednať u svojho lekára.

Novinka v našom kraji

„Ako samosprávny kraj máme vo svojej kompetencii aj oblasť zdravotníctva a darí sa nám úspešne modernizovať a obnovovať nielen naše nemocnice a polikliniku, ktoré máme v pôsobnosti, ale zároveň postupne zvyšovať dostupnosť a transparentnosť poskytovania zdravotnej starostlivosti v celom Žilinskom kraji. A vďaka novému systému objednávania pacientov v tomto trende pokračujeme. Lekár môže cez portál lepšie manažovať objednávanie svojich pacientov a pacienti nemusia zbytočne čakať v čakárni. Tým zároveň zamedzíme vyberaniu nezákonných poplatkov,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Ako ďalej informoval, výhodou systému je tiež skutočnosť, že bol vytváraný priamo s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Je tak flexibilný a ľahko ovládateľný. „Na základe požiadaviek, podnetov a skúseností lekárov sme portál prispôsobili podľa nárokov rôznych odborností a systému práce konkrétnych ambulancií. Je tak šitý na mieru a funguje pre pacienta i lekára s nulovými nákladmi,“ doplnil žilinský župan.

Unikátny systém objednávania

Župa s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti komunikuje elektronicky aj v súvislosti so získavaním informácií o ordinačných hodinách i kontaktných údajov a aj túto databázu údajov nájdu pacienti na webstránke www.objednatvysetrenie.sk.. „Aktuálne informácie, moderná technológia, dizajn a jednoduchý a bezplatný prístup predstavujú náš vlastný, unikátny systém objednávania. Funguje i na tablete či mobile, čiže pacient si môže vyšetrenie objednať pohodlne z domu alebo z akéhokoľvek miesta prostredníctvom internetu,“ priblížil ďalšiu výhodu systému J. Blanár.

V testovacej fáze

Zatiaľ portál testovalo 17 ambulancií na Kysuciach, Hornom Považí, Orave, Turci a Liptove. Zapojiť sa však môžu rýchlo a ľahko i ďalší lekári. „Tí, ktorí už s nami komunikujú elektronicky, majú prihlasovacie údaje automaticky zhodné s tými, ktoré používajú. Stačí, aby si objednávací systém len nastavili a aktivovali. Ostatní nás môžu kedykoľvek kontaktovať a údaje im budú bezplatne vygenerované,“ dodala riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK. Pre pacientov je objednávanie rovnako jednoduché. Na webstránke www.objednatvysetrenie.sk si vyhľadajú konkrétnu ambulanciu alebo svojho lekára s aktivovaným systémom objednávania, vyberú termín a prostredníctvom sms kódu, ktorý im bude v priebehu niekoľkých sekúnd zaslaný na mobilný telefón, potvrdia objednávku.

Nezabudnite si pozrieť aktuálny zoznam poskytovateľov zdravotnej pomoci, ktorí využívajú nový systém prostredníctvom našej galérie.

V Žilinskom kraji sa u lekára objednáte rýchlo a jednoducho cez internet
3
Galéria
Zdroj: ŽSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM