Soňa Vanovčanová Rôzne Správy Video

Žilinská nemocnica obnovuje detskú ortopédiu: Pomáhajú aj dobrovoľníci, FOTO a VIDEO

Žilinská nemocnica odštartovala komunitný projekt obnovy na oddelení detskej ortopédie a gynekológie a pôrodníctva. Oddelenie sa renovuje, maľuje, pomáhajú aj dobrovoľníci.

Ilustračný obrázok k článku Žilinská nemocnica obnovuje detskú ortopédiu: Pomáhajú aj dobrovoľníci, FOTO a VIDEO
9
Galéria
Zdroj: TASR

Žilinská nemocnica nadviazala spoluprácu so spoločnosťou PPG Deco Slovakia a odštartovala komunitný projekt obnovy na oddelení detskej ortopédie a gynekológie a pôrodníctva. Informovala o tom hovorkyňa FNsP Lenka Záteková.

„V prvej etape sme začali s maľovaním na detskej ortopédii, vymaľované sú už všetky izby pre pacientov a aktuálne renovujeme chodbu a operačnú sálu. Dnes sa do práce zapojilo aj 20 dobrovoľníkov z firmy PPG, ktorí pomáhali našim zamestnancom,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Igor Stalmašek. Podľa slov Brand Marketing manažérky PPG Deco Slovakia Jany Magdovejspoločnosť pravidelne podporuje menšie regionálne projekty, spolupráca s nemocnicou je však unikátna rozsahom a predovšetkým dosahom na pacientov, návštevníkov i obyvateľov Žiliny. „Pustili sme sa do toho s elánom, naši zamestnanci sú radi, že môžu pomôcť. Teší nás, že aj takýmto spôsobom pomáhame v rozvoji nemocnice,“ zdôraznila J. Magdová.

Celková výška finančného grantu je 16.800 eur. Vďaka investícii prejdú rekonštrukciou tiež izby na II. a IV. poschodí oddelenia gynekológie a pôrodníctva. „Druhú etapu začneme v októbri, čaká nás vymaľovanie ďalších izieb a chodieb na oboch poschodiach. Nadviažeme na práce, ktoré sme tu zrealizovali už v priebehu júla, vstupné haly sme vymaľovali v celom pavilóne. Na gynekológii máme väčší modernizačný dlh, potrebné je zrekonštruovať aj sociálne zariadenia, verím, že sa nám to čo najskôr podarí,“ doplnil I. Stalmašek.

> Viac si pozrite vo Fotogalérii a Videu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

FNsP v Žiline: Revitalizuje sa detská ortopédia
9
Galéria
Zdroj: FNsP Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM