Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Žilinčanka Katka (30) sa vrhla do podnikania: Z gastronómie krok do módy, FOTO

Zdá sa vám to nemožné? Nuž, aj tak to v živote chodí. Každý krok je pre nás nová výzva. Rovnako pre Katarínu Hulínovú, ktorá stavia svoje podnikanie na osobnom prístupe.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčanka Katka (30) sa vrhla do podnikania: Z gastronómie krok do módy, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Kasijo style

Katarína sa viac ako jedenásť rokov venovala gastronómii. Hneď po ukončení obchodnej akadémie začala brigádne pracovať ako čašníčka v malom penzióne s reštauráciou. Počas štúdia na univerzite už prevádzku sama viedla. Keďže už vtedy jej boli blízke odbory ako ekonomika a marketing, venovala sa aj práci v reklamnej agentúre. Ako hovorí, príliš si študentské časy neužila, pretože na sebe veľa pracovala. Nič z toho však neľutuje. Porozprávali sme sa o tom, ako svoje skúsenosti zúročila a prečo zmenila smer. Dozviete sa tiež, čo má Katka rada, čo je pre ňu v živote najväčšou inšpiráciou a čo praje každej žene, ktorá sa zastaví v jej butiku.

Ako hodnotíte všetky tie roky v gastronómii, keď ste boli zamestnaná?

Moje prvé zamestnanie mi dalo do života veľmi veľa znalostí, skúseností, kontaktov a prax z viacerých oblastí. Keď hodnotím tento čas spätne, bolo to pre mňa takmer desať prínosných rokov. Potom som bola niekoľko mesiacov v zahraničí a po návrate domov som sa zasa vrátila ku gastronómii ako manažér prevádzky. Priamo som sa podieľala na otvorení novej reštaurácie. Potom mi rok a pol intenzívnej práce v tomto prostredí stačil na to, aby som sa konečne odhodlala osamostatniť.

Čo vám dala do podnikania predchádzajúca prax a napríklad aj škola?

Škola mi dala výborný teoretický základ pre moje podnikanie, nakoľko som na strednej aj vysokej škole študovala odbory zamerané na ekonomiku, účtovníctvo, manažment a marketing. Získané vedomosti som obohatila o prax v prvom zamestnaní. Všetko nadobudnuté dokážem teraz zúročiť v samostatnosti, hlavne v oblasti ekonomiky a marketingu.

Čo vás viedlo k otvoreniu prevádzky s módou?

Nakoľko už som si prešla celým procesom založenia spoločnosti a otvorením prevádzky v predchádzajúcom zamestnaní, nič mi nebránilo k tomu, aby som skúsila robiť konečne „sama na seba“. Tak ako gastronómia aj móda je mojou veľkou vášňou, a preto bola móda – módny butik jednoznačná voľba. Mám rada kvalitné a jedinečné kúsky, a to som sa snažila zhmotniť aj v butiku či už sa to týka odevov, zariadenia alebo dekorácií. Osobne nemám rada masovú módu a verím, že je v mojom okolí viac takých žien.

Chcem, aby sa ženy u mňa cítili výnimočne a krásne, aby boli v kľude a popri nakupovaniu si vychutnali šálku kávy, čaju, prípadne pohárik sektu.

Aké sú podmienky na podnikanie v Žiline, respektíve aké to je začínať v dnešnej dobe podnikať?

Určite to veľmi záleží od druhu podnikania. Aj keď sa stále hovorí o tom, čo všetko vieme už zriadiť a zariadiť elektronicky, zďaleka to tak nie je a behačkám ohľadom založenia spoločnosti, zháňania priestorov, registrácie pokladne na daňovom úrade, získania povolení od RÚVZ a ostatných inštitúcií, sa zatiaľ nikto nevyhne. Osobne som bola veľmi nemilo prekvapená výškou nájmu nebytových priestorov v určitých lokalitách Žiliny.

Aké sú vaše koníčky, záľuby, čomu sa rada venujete vo voľnom čase? Kam rada chodíte?

Toho času bolo a je stále málo, ale veľmi rada cestujem keď mi to okolnosti dovolia. Cestovanie je pre mňa najväčší relax a zároveň vždy nové skúsenosti, ľudia, kultúra, zvyklosti, miestna gastronómia. Medzi moje záľuby okrem nakupovania :-) a dobrého jedla, patrí plávanie, tanec, fitness, ale aj dobrá kniha alebo film.

Čo je pre vás v živote takou najväčšou inšpiráciou?

Mojou najväčšou inšpiráciou je čas. Čas ktorý si budem môcť sama riadiť, sama úkolovať. Chcela by som mať dostatok času pre moju rodinu a blízkych ľudí, ktorí mi veľa pomohli a ja by som im chcela venovať čas, ktorý som často pre nich nemala. Rada by som si našla aj čas pre seba, svoje záľuby a hlavne cestovanie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Katarína Hulínová si po desaťročnej praxi v gastronómii otvorila v Žiline butik
16
Galéria
Zdroj: Kasijo style
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM