Barbara Dallosová Správy

Žilinčania a voľby: Kde ešte požiadať o voličský preukaz a ako sa bude voliť z nemocnice?

Volebná sobota sa blíži. V našom meste môže tento rok voliť vyše 68-tisíc ľudí a 466 prvovoličov v 79 okrskoch.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania a voľby: Kde ešte požiadať o voličský preukaz a ako sa bude voliť z nemocnice?
Zdroj: TASR

Slováci sa v parlamentných voľbách vyberú k urnám 29. februára. Volebné miestnosti sa otvoria o siedmej ráno a zatvoria o desiatej večer.

V Žiline môže vo Voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky tento rok voliť vyše 68-tisíc ľudí a 466 prvovoličov. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Žilina bude mať celkom 79 volebných okrskov.

,,Do utorka 25. februára vystavil Mestský úrad v Žiline 2 141 hlasovacích preukazov. Osobne alebo prostredníctvom splnomocnenca môžu voliči o preukaz požiadať ešte v termíne do 28. februára do 14.00 hod. v klientskom centre na mestskom úrade," dopĺňa Miškovčík.

O možnosť voliť poštou tento rok požiadalo 1 133 Žilinčanov, ktorí majú trvalý pobyt na území mesta a zdržiavajú sa v zahraničí. Najviac Žilinčanov chce voliť z Českej republiky, Veľkej Británie a Nemecka. Objavili sa ale aj exotické destinácie, ako napríklad Južný Sudán. Písali sme tu: Žilinčania pošlú svoj hlas aj z exotiky: O voľbu poštou požiadali z Ugandy či Maroka

,,Občania, ktorí najmä zo zdravotných dôvodov nemôžu prísť do volebnej miestnosti, majú právo požiadať okrskovú volebnú komisiu o vykonanie hlasovania do prenosnej volebnej schránky. Najväčší nápor je v meste Žilina očakávaný vo volebných okrskoch, v ktorých územnej pôsobnosti je nemocnica, ústav pre výkon väzby a zariadenie pre seniorov," pridáva praktickú informáciu Miškovčík.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM