Peter Klimant Správy

Žilina po prietrži mračien: Situácia je stabilizovaná, druhý stupeň povodňovej aktivity však trvá i naďalej

Pondelková silná prietrž mračien narobila v Žiline poriadne škody. V meste stále prebiehajú viaceré záchranné práce. Až do ich ukončenia bude pre mesto platiť 2. stupeň povodňovej aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Žilina po prietrži mračien: Situácia je stabilizovaná, druhý stupeň povodňovej aktivity však trvá i naďalej
Foto: Slávka Kellová

Podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu po pondelkovej silnej prietrži mračien ostáva v Žiline vyhlásený 2. stupeň povodňovej aktivity, ktorý bude platiť do ukončenia všetkých záchranných prác.

Situácia je stabilizovaná

Situácia v celom meste sa podľa neho postupne stabilizovala. „Momentálne sa najmä čistia ulice a korytá vodných tokov, odstraňujú sa polámané stromy a naplaveniny, odčerpáva sa voda zo zaplavených podchodov, pivníc a pozemkov na celom území Žiliny,“ uviedol Čorba.

Krízový štáb mesta Žilina neustále analyzuje a vyhodnocuje vzniknutú situáciu. „S ďalšími prizvanými inštitúciami, vlastníkmi inžinierskych sietí, mestskými poslancami zo zasiahnutých mestských častí, príslušníkmi mestskej i štátnej polície, verejnoprospešnými pracovníkmi, hasičmi a ďalšími dobrovoľníkmi, skupinami športovcov, a najmä s miestnymi občanmi, intenzívne pracuje na odstraňovaní škôd po pondelkovej búrke, ktorá sa prehnala cez Žilinu,“ podotkol hovorca mesta Žilina.

Mesto poskytne ľudom pomoc

Čorba ďalej upozornil, že občania, ktorí potrebujú pomoc s odstraňovaním škôd po povodni, môžu nahlasovať požiadavky telefonicky na mestský úrad. Môžu tak spraviť od 07:30 do 15:00 hodiny na telefónom čísle 041/70 63 103.

„V prípade záujmu o umiestnenie veľkokapacitného kontajnera na odstránenie škôd po povodni je potrebné požiadavku nahlásiť na telefónnom čísle 041/70 63 231. Mimo uvedených hodín môžu občania nahlasovať problémy na telefónne číslo Mestskej polície Žilina 159,“ uzatvoril Čorba.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM