Správy Samospráva

Žilina nakupuje cez projekty: Novinky pre deti, seniorov aj mestských policajtov

Pomôcky pre seniorov, pre deti z rómskej komunity či zmodernizované dopravné ihrisko. Žilinská radnica priblížila svoje projektové plány.

Ilustračný obrázok k článku Žilina nakupuje cez projekty: Novinky pre deti, seniorov aj mestských policajtov
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Žilina nakúpi prostredníctvom piatich projektov nové rehabilitačné pomôcky pre seniorov, nové bicykle pre mestských policajtov, edukačné, športové pomôcky pre deti z rómskej komunity, nové prístroje na diagnostiku pre zrakovo postihnuté deti a zmodernizuje detské dopravné ihrisko. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Niekoľko menších projektov

Doplnil, že na realizáciu projektov prispela súkromnej spoločnosti sumou takmer 27 600 eur. ,,Vážim si, že spolupráca so spoločnosťou Kia a jej nadáciou je živá a prináša množstvo dobrého v našom meste. Okrem veľkých projektov, ako je obľúbený bikesharing, spolupracujeme aj pri malých komunitných aktivitách. Verím, že aj uskutočnené projekty v zariadeniach pre deti, seniorov, v komunitnom centre či v mestskej polícii prispejú k väčšej spokojnosti a radosti," uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Komunitné centrum na Bratislavskej ulici v Žiline použilo podporu vo výške 2600 eur na nákup nových športových a edukačno-interaktívnych pomôcok. ,,Prispejú ku kvalitnejšiemu vzdelávaniu detí z marginalizovanej rómskej komunity. Pomôžu tiež predchádzať vzniku sociálno-patologických javov a pravidelne realizovať nové záujmové aktivity, bezpečne a zmysluplne tráviť voľný čas s možnosťou rozširovať deťom ich zručnosti," dodal Miškovčík.

Seniorom rotopédy, policajtom bicykle

Klienti Zariadenia pre seniorov – ÚSMEV v Žiline môžu využívať nové rotopedy a pomôcky na bazálnu stimuláciu na prevenciu tvorby preležanín. ,,Prístroj napomôže liečbe rán a zmierňovaniu bolesti. Aktívne ho bude využívať 61 z celkového počtu 64 klientov zariadenia," podotkol hovorca mesta Žilina.

Rýchlejší pohyb v uliciach a lepší kontakt s obyvateľmi si od cyklohliadok sľubuje Mestská polícia v Žiline. ,,V projekte, ktorý predložila v rámci partnerského grantového programu nadácie, žiadala 2800 eur na nákup ôsmich bicyklov pre potreby polície. Zvyšnú časť 2400 eur zafinancovala z vlastných zdrojov," uzavrel Miškovčík.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM