Jozef Legéň Správy

Zapojte sa aj vy do súťaže Zelená Žilina: Konajte ekologicky a môžete získať zaujímavé ceny

Každého občana by mala zaujímať ekológia a prostredie mesta v ktorom žije. Mesto Žilina v spolupráci s Občianskym združením Mulica pripravilo pre svojich občanov zaujímavú súťaž ktorej cieľom je zlepšiť prostredie v ktorom žijeme. Každý kto sa zapojí môže navyše získať odmenu.

Ilustračný obrázok k článku Zapojte sa aj vy do súťaže Zelená Žilina: Konajte ekologicky a môžete získať zaujímavé ceny

Žilinčania, ktorí chodia do práce na bicykli, pešo alebo mestskou hromadnou dopravou, sa môžu od mája do septembra 2013 zapojiť do súťaže „Zelená Žilina“. Cieľom súťaže, ktorá je zameraná na zlepšenie životného prostredia v Žiline, je odmeniť tých, ktorí pravidelne dochádzajú do zamestnania alebo do školy ekologicky. Organizátorom 4. ročníka súťaže je Občianske združenie Mulica v spolupráci so sponzormi a s Mestom Žilina.

Ekologická mobilita

Súťaž „Zelená Žilina“ je zameraná na ekologickú mobilitu a zlepšenie životného prostredia. Bude prebiehať v mesiacoch máj až september 2013 a hlavným cieľom je odmeniť tých, ktorí si vážia životné prostredie a rozmýšľajú aj konajú ekologicky. Zámerom je motivovať aj ľudí, ktorí doteraz cestovali automobilom, aby skúsili využiť aj iné dopravné prostriedky.

Súťaž

Do súťaže sa môže zapojiť každý občan, ktorý sa zaregistruje na webovej stránke súťaže a bude súťažiť minimálne 1 mesiac. Každý mesiac budú odmenení súťažiaci s najväčším počtom bodov a na konci septembra budú odmenení súťažiaci, ktorí získali najväčší počet bodov v priebehu celej súťaže. Viac informácií o súťaži nájdete na stránke Občianského združenia Mulica.

Zaujímavé ceny

Pre súťažiacich sú pripravené zaujímavé ceny ako napr. lístky do Mestského divadla Žilina, do kultúrneho centra Stanica Žilina – Záriečie, permanentky na extraligový hokej, permanentky na Mestskú krytú plaváreň Žilina, ročné zápisné do Krajskej knižnice v Žiline, predplatné Žilinského večerníka, predplatný lístok na viac ciest (30 dní, 90 dní) na MHD v Žiline a veľa ďalších.

foto: iliustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM