Aktualizované Soňa Vanovčanová Krimi

Vážna nehoda pri Žiline: Zrážka sanitky a osobného auta, 8 zranených, vrtuľník v akcii! FOTO

Cesta zo Žiliny do Horného Hričova je uzavretá pre dopravnú nehodu. Na miesto mieri záchranársky vrtuľník.

Ilustračný obrázok k článku Vážna nehoda pri Žiline: Zrážka sanitky a osobného auta, 8 zranených, vrtuľník v akcii! FOTO
8
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová

Polícia Slovenskej republiky informovala prostredníctvom svojich oficiálnych stránok na sociálnej sieti Facebook o dopravnej nehode, ku ktorej došlo medzi Bytčou a Žilinou v obedných hodinách.

Polícia uvádza, že pri nehode sa 6 osôb ľahko ľahko zranilo a 2 osoby utrpeli ťažké zranenia. „Na miesto mieri záchranársky vrtuľník. Sanitka skončila v priekope,“ uvádza polícia.

Policajti taktiež upozorňujú vodičov, ktorí sa chystajú prechádzať týmto úsekom. „Pre dopravnú nehodu na ceste 1/61 pri Hornom Hričove okr. Žilina (úsek Žilina- Bytča), ostáva uvedený úsek pre dokumentovanie DN uzavretý,“ uvádzajú na sociálnej sieti.

Hliadky PZ budú premávku usmerňovať na cestu 2/519 Bytča – Považský Chlmec – Žilina.

Podľa polície je plne prejazdná aj diaľnica D3: Žilina- Bytča, Bytča- Žilina.

Informáciu potvrdil aj hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline Marek Panák. „Na mieste nehody zasahujú hasiči z Hasičskej stanice v Žiline a v Bytči a k udalosti bol vyslaný aj evakuačný autobus zo Záchrannej brigády v Žiline. Hasiči vyslobodili zranené osoby a vykonávajú záchranné práce v súvislosti so sprejazdnením vozovky,“ uviedol Marek Panák.

Vyjadrenie nám poslala aj hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová, ktorá upresnila informácie o zásahu a zranených. "Volanie na tiesňovú linku sme 155 prijali o 10:43 hod. Na miesto sme vyslali päť posádok záchrannej zdravotnej služby, vrátane leteckých záchranárov. Ošetrili spolu osem zranených, z ktorých boli všetci pri vedomí. Traja z nich utrpeli stredne ťažké poranenia a piati sa zranili ľahko. Do nemocníc v Považskej Bystrici, v Žiline a v Martine bolo prevezených sedem pacientov, jeden zo zranených prevoz do nemocnice odmietol.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM