Správy

V Žiline odtiahli za rok 43 autovrakov: Niektoré končia aj na exhibíciách pre hasičov

Kde končia odstavené autá, ku ktorým sa nikto neprihlási? Mesto hovorí o tom, ako v uplynulom roku naložilo s autovrakmi.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline odtiahli za rok 43 autovrakov: Niektoré končia aj na exhibíciách pre hasičov
Zdroj: TASR

V minulom roku zabezpečilo mesto Žilina odtiahnutie 43 autovrakov, ktoré boli na jeho území. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že jedno odtiahnutie vozidla do dvoch ton stojí 52 eur a vozidla nad dve tony 57 eur. ,,V prípade, že majiteľ vozidla je známy a reaguje na naše výzvy, odtiahnutie vozidla si zabezpečí na vlastné náklady. Ak majiteľ nereaguje alebo je neznámy, mesto automobil odtiahne na vlastné náklady a spätne si uplatňuje pohľadávku voči majiteľovi vozidla. Darí sa vymôcť zhruba 80 percent všetkých pohľadávok," povedal hovorca mesta.

Po odtiahnutí je vozidlo uskladnené na Košickej ulici v areáli SAD. ,,Majiteľ môže počas jedného roka požiadať o jeho vydanie. Ak sa neprihlási, auto prepadá mestu. Na základe zmluvy ho odovzdáme Hasičskému a záchrannému zboru, ktorý používa autovraky pri exhibičných podujatiach a ukážkach hasenia. Neskôr nechá automobily ekologicky zlikvidovať, o čom mestu posiela doklad," dodal Miškovčík.

Nenechajte si viac ujsť novinky zo Žiliny a okolia a sledujte nás aj na FB.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM