Krimi Správy

V tuneli Višňové vyhlásili mimoriadnu situáciu: Pri požiari zasahovali hasiči aj záchranári

Pri požiari došlo k veľkému zadymeniu obidvoch tunelových rúr. Hasiči zasahovali s dýchacími prístrojmi.

Ilustračný obrázok k článku V tuneli Višňové vyhlásili mimoriadnu situáciu: Pri požiari zasahovali hasiči aj záchranári
Zdroj: TASR

Skrat na elektrickom vedení spôsobil v utorok (8. 2.) požiar v diaľničnom tuneli Višňové. Podľa Beáty Voskárovej zo spoločnosti Skanska SK ho uhasili prenosnými hasiacimi prístrojmi pracovníci, ktorí situáciu ohlásili.

Zasahovali aj záchranári

Doplnila, že v tuneli vyhlásili mimoriadnu situáciu. „Pracovníci sa postupne podľa pripraveného evakuačného plánu zhromaždili pred portálmi tunela. Na miesto zásahu povolali záchranné zložky. Piatim pracovníkom, ktorí boli zasiahnutí zadymením, poskytla RZP prvú pomoc a následne ich previezli na pozorovanie do najbližšieho nemocničného zariadenia,“ uviedla Voskárová.

Na stavbe tunela Višňové zasahovali hasiči zo Žiliny a z Martina. „Došlo k veľkému zadymeniu obidvoch tunelových rúr. Hasiči vytvorili prieskumnú a vyhľadávaciu skupinu s tunelovým špeciálom a hneď začali prieskum južnej tunelovej rúry. Približne 1750 metrov od východného portálu našli miesto požiaru. Išlo o požiar elektrického kábla. Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi, obidve tunelové rúry prehľadali a odvetrali,“ informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Skanska reaguje

Tunel skontrolovali pracovníci Hlavnej banskej záchrannej stanice (HBZS) a práce obnovili zhruba o 22.00 h. „Aj táto situácia nám v praxi potvrdzuje, aká je pri takejto náročnej stavbe dôležitá príprava havarijného a evakuačného plánu. Som rád, že sa nikomu nič nestalo, spolupráca s požiarnymi a záchrannými zložkami bola vysoko profesionálna. Faktom zostáva, že napriek vysokému štandardu bezpečnosti na tejto stavbe musíme byť pripravení adekvátne a profesionálne reagovať na každú situáciu,“ skonštatoval riaditeľ závodu Inžinierske staviteľstvo a člen predstavenstva Skanska SK Ivan Dimitrov.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM