Futbal Šport

Tréner šošonov o ambíciách v jarnej časti: Žilina sa chce udržať v top šestke, VIDEO

Zverenci trénera Černáka odohrali v rámci prípravy sedem zápasov a vyhrali dva z nich.

Ilustračný obrázok k článku Tréner šošonov o ambíciách v jarnej časti: Žilina sa chce udržať v top šestke, VIDEO
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Cieľ futbalistov fortunaligového MŠK Žilina je zakončenie prebiehajúcej sezóny v najlepšej šestke. Jednou z hlavných položiek zimnej prípravy, v rámci ktorej mužstvo vycestovalo aj do Dubaja, bolo zapracovanie mladých hráčov.

Úspech dorastencov

„Podarilo sa nám zlepšiť niektoré bežecké parametre a pracovali sme aj s mladými chalanmi. Na konci jesene nám niektoré veci nefungovali ani na ihrisku. Z tohto pohľadu sme sa posunuli vo všetkých detailoch. Uvidíme, čo nám to prinesie v jarnej časti,“ citoval klubový web hlavného trénera šošoňov Petra Černáka.

Klub má za sebou úspech v mládežníckom futbale, dorastenci MŠK v utorok zdolali v baráži o osemfinále mládežníckej Ligy majstrov Inter Miláno 3:1. „V zostave bolo veľa hráčov, ktorí sú členmi A-tímu. Z tohto pohľadu je to skvelá reklama pre klub. S našou devätnástkou chceme naďalej spolupracovať,“ povedal kouč k úspechu Žiliny. Tím, ktorý zimoval na piatom mieste, čaká v sobotu ligové stretnutie s tretím Ružomberkom, ktorého ambíciou je prvá trojka. "Do každého duelu ideme s cieľom vyhrať. Poznáme silu súpera, je to konsolidovaný tím s dobrými hráčmi a individualitami. Pod kvalitným trénerom hrajú organizovaný futbal,“ dodal.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Silný ruský súper

Zverenci trénera Černáka odohrali v rámci prípravy sedem zápasov a vyhrali dva z nich, konkrétne proti Podbrezovej (2:1) a arabskému Gulf Heroes (1:0).

Ich najsilnejším protivníkom bol jednoznačne ruský Zenit Petrohrad, ktorému podľahli 0:5. „Príprava bola kratšia, ale o to intenzívnejšia. Narazili sme na kvalitných súperov, ktorí nás poriadne preverili a ukázali nám, čo musíme zlepšiť. Sústredenie však podľa mňa splnilo cieľ na výbornú. Tešíme sa už na Ružomberok a dáme do toho všetko,“ uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii kapitán Jakub Paur.

Káder MŠK Žilina na jar FL 2021/2022:

  • brankári: Samuel Petráš, Ľubomír Belko, Marek Teplan
  • obrancovia: Benson Anang, Dominik Javorček, Adam Kopas, Patrik Leitner, Samuel Kopásek, Ján Minárik, Tomáš Nemčík, Richmond Owusu, Matúš Rusnák
  • stredopoliari: Tibor Slebodník, Miroslav Gono, Patrik Myslovič, Jakub Paur, Filip Mráz, Mário Sauer
  • útočníci: Dávid Ďuriš, Henry Addo, Elvis Mashike, Patrik Iľko, Timotej Jambor, Lukáš Jánošík, Adrián Kaprálik

Žilina v príprave:

MŠK Žilina – FK Železiarne Podbrezová 2:1, Žilina- FC Riga 1:2, Žilina – DT Johor 2:2, Žilina- Zenit Petrohrad 0:5, Žilina – Gulf Heroes 1:0, Žilina – FC Krasnodar 2:3, Žilina – Podbrezová 1:2

Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM