Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Takto pokročili práce na diaľničnom privádzači Lietavská Lúčka: Októbrové FOTO

Národná diaľničná spoločnosť zverejnila nové fotografie z výstavby diaľničného privádzača Lietavská Lúčka. Ako pokročili práce?

Ilustračný obrázok k článku Takto pokročili práce na diaľničnom privádzači Lietavská Lúčka: Októbrové FOTO
9
Galéria
Zdroj: NDS

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) zverejnila najnovšiu fotodokumentáciu z výstavby diaľničného privádzača Lietavská Lúčka na svojej facebookovej stránke. O tom, ako pokročili práce pred križovatkou Lietavská Lúčka informovala redakciu Žilina24 hovorkyňa (NDS) Michaela Michalová.

Podľa hovorkyne NDS v októbri prebiehali v rámci výstavby diaľničného privádzača najmä ukončovacie práce na chodníku pre peších a cyklistov pri veľkoobchode Metro, kde sa zároveň zakladala a realizovala spodná stavba. "Dokončovali sa prekládky inžinierskych sietí, najmä kanalizačného zberača. Realizovali sa tiež meliorácie a kanalizácia privádzača. Na hlavnej trase sa vykonávali práce na sanácii podložia formou štrkových pilót, realizovalo sa zlepšenie podložia vápnením, odkop zeminy a odvoz na skládku, uviedla Michalová.

„Medzi práce spojené s výstavbou samozrejme patrí čistenie a kropenie komunikácií, úprava prístupových ciest a stavebných dvorov. V rámci výstavby sa tiež podľa NDS budovali obslužné a obchádzkové komunikácie,“ uzavrela hovorkyňa NDS.

Stavba začína tesne pred križovatkou Lietavská Lúčka, kde v budúcnosti pribudne úsek diaľnice D1 z Lietavskej Lúčky na Dubnú Skalu. Zároveň bude nový úsek napojený na existujúcu cestnú sieť a motoristi tak budú môcť využívať prepojenie diaľnice D1 a mesta Žilina. Za diaľničnou križovatkou Lietavská Lúčka je trasa vedená po svahoch údolia rieky Čierňanky, na okraji zástavby obce Bytčica. Po dva a pol kilometri sa diaľničný privádzač na svojom konci napojí na už existujúci úsek cesty I/64 v križovatke Solinky v Žiline.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM