Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Takto pokročili práce na diaľničnom privádzači Lietavská Lúčka: FOTO z miesta

Po ministerskej kritike výstavby tunela Višňové zverejnila Národná diaľničná spoločnosť stav diaľničného privádzača Lietavská Lúčka. Ako to tam vyzeralo počas augustových dní?

Ilustračný obrázok k článku Takto pokročili práce na diaľničnom privádzači Lietavská Lúčka: FOTO z miesta
14
Galéria
Zdroj: NDS

Okrem prác na tuneli Višňové pokračuje Národná diaľničná spoločnosť (NDS) aj na výstavbe diaľničného privádzača Lietavská Lúčka. Ako uviedla hovorkyňa NDS Michaela Michalová, v križovatke Lietavská Lúčka sa realizujú práce na mostoch, oporných múroch, cestných objektoch a preložkách inžinierskych si­etí.

„K 31.08.2018 boli zrealizované práce na odhumusovaní a odvoze nevhodnej zeminy odkopanej z trasy diaľničného privádzača. Pokračovalo sa v prekládkach inžinierskych sietí a v realizácii chodníka pre peších v smere Bytčica – Žilina,“ uviedla Michalová pre redakciu Žilina24.

V oblasti sa podľa hovorkyne tiež zahájili práce na sanácii podložia formou vŕtaných štrkopieskových pilót a zrealizovala sa časť výmeny podložia, realizovali sa úpravy melioračných zariadení v k.ú. Žilina a Bytčica. „Zároveň prebiehali práce na obchádzkovej komunikácii cesty v smere Bytčica – Rosina za účelom následnej realizácie premostenia. Súbežne prebiehali práce na zakladaní a diagnostike mostného objektu pri Metre,“ uzavrela hovorkyňa NDS.

Pozrite si FOTOGALÉRIU z výstavby

Stavba začína tesne pred križovatkou Lietavská Lúčka, kde v budúcnosti pribudne úsek diaľnice D1 z Lietavskej Lúčky na Dubnú Skalu. Zároveň bude nový úsek napojený na existujúcu cestnú sieť a motoristi tak budú môcť využívať prepojenie diaľnice D1 a mesta Žilina. Za diaľničnou križovatkou Lietavská Lúčka je trasa vedená po svahoch údolia rieky Čierňanky, na okraji zástavby obce Bytčica. Po dva a pol kilometri sa diaľničný privádzač na svojom konci napojí na už existujúci úsek cesty I/64 v križovatke Solinky v Žiline.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM